*

Διαφήμιση

Αποστολέας Θέμα: ΑΣΚΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ  (Αναγνώστηκε 2913 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MHX-MHX

 • Newbie
 • *
  • μηχανικος
  • δευτεροβαθμια εκπαιδευση
ΑΣΚΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
« στις: 15/01/2013 »
Εχουμε δυνατότητα να ασκήσουμε ιδιωτικό έργο με άδεια της υπηρεσίας για 10 ώρες την εβδομάδα.
Με τι παραστατικό θα εισπράξουμε την αμοιβή; Εάν είναι πάνω απο 5000 ευρώ μπορεί να εκδοθεί απόδειξη δαπάνης; Μπορούμε με την άδεια της υπηρεσίας να κάνουμε μεταβολή επαγγέλματος και να θεωρήσουμε φορολογικά στοιχεία; Πρέπει να εγγραφούμε στον ΟΑΕΕ;
Εάν η άδεια της υπηρεσίας επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο για το ίδιο έργο μήπως αυτό θεωρείται εξηρτημένη εργασία και πρέπει να γίνεται πρόσληψη κάθε χρόνο και επί πλέον ασφάληση στο ΙΚΑ
Παρακαλώ για την βοήθεια απο όποιν γνωρίζει


Αποσυνδεδεμένος good luck

 • Full Member
 • ***
  • ΤΕ Φυσικοθεραπείας
  • Νοσοκομείο
Απ: ΑΣΚΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
« Απάντηση #1 στις: 16/01/2013 »
ΚΑλημερα,
οι 10 ωρες την εβδομαδα οριζονται συγκεκριμενα απο καποοιον νομο/εγκυκλιο?7
Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος MHX-MHX

 • Newbie
 • *
  • μηχανικος
  • δευτεροβαθμια εκπαιδευση
Απ: ΑΣΚΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
« Απάντηση #2 στις: 17/01/2013 »
ΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την άσκηση ιδιωτικού έργου εκτός υπηρεσίας
Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται με αμοιβή εκτός υπηρεσίας με ορισμένες προϋποθέσεις που σήμερα παρουσιάζουμε.
Σύμφωνα με τα άρθρα 31 και 32 του Νόμου 3528/2007 (Υ.Κ.), οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να ασκούν έργο ή εργασία με αμοιβή (εκτός υπηρεσίας) με την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει άδεια από την υπηρεσία τους.
Η χωρίς προηγούμενη άδεια της υπηρεσίας άσκηση εργασίας ή έργου με αμοιβή του υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας καθώς και η συμμετοχή του σε εταιρείες, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο διώκεται και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 106,107 και 109 του Ν.3528/2007 (Υ.Κ.)
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
Σύμφωνα με τα άρθρα 31 και 32 του ν.2683/99 και την αριθμ. 291/2000 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επιτρέπεται η χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, αν με σαφήνεια δηλώσει το φορέα εργασίας του και το ακριβές ωράριο απασχόλησης του, δεδομένου ότι η άδεια χορηγείται για συγκεκριμένο έργο ή εργασία με αμοιβή και μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου και ανακαλείται με τον ίδιο τρόπο, πάντα με την προϋπόθεση ότι συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του υπαλλήλου και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του και εν γένει δεν εμπίπτει στις περιοριστικές διατάξεις των ανωτέρω διατάξεων.
Επίσης σύμφωνα με την αριθμ. 301/2000 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, επιτρέπεται στο εκπαιδευτικό προσωπικό της Δ/θμιας Εκπ/σης η απασχόληση ως ωρομισθίων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε φορείς του δημοσίου τομέα ή η συμμετοχή τους στη διοίκηση φορέων του Δημοσίου, χωρίς να απαιτείται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή με την προϋπόθεση μόνο ότι προβλέπεται από ειδική διάταξη νόμου.
Η απαγόρευση άσκησης ιδιωτικού έργου επ΄αμοιβή δεν αφορά τις συγγραφικές και επιστημονικές εν γένει ασχολίες του υπαλλήλου.
ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ13
Όσον αφορά τον κλάδο ΠΕ13, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν.2683/99 και την αριθμ. Δ2/12172/18.102000 εγκύκλιό μας, οι καθηγητές του προαναφερόμενου κλάδου, νομιμοποιούνται να ασκούν το επάγγελμα του δικηγόρου, ως δεύτερη εργασία, χωρίς να προαπαιτείται η χορήγηση της σχετικής άδειας από την Υπηρεσία.
Τέλος, σε κάθε περίπτωση η απασχόληση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δέκα (10) ώρες εκτός αν στους φορείς που προσφέρεται η εργασία ορίζεται διαφορετικά με ειδικές διατάξεις.

Αποσυνδεδεμένος heroe

 • Newbie
 • *
  • ΠΕ
Απ: ΑΣΚΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
« Απάντηση #3 στις: 13/03/2013 »
Καλησπέρα να ρωτήσω οταν λέει ο νόμος " με την προυποθεση να συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του........" Τι ακριβώς θέλει να πει;;;
Δηλαδη πχ ένας αστυνομικός μπορει να εργαστεί ως ψυχολόγος, Γυμναστης ή οτιδήποτε αλλο άσχετο με την υπηρεσια του;
Εννοείται οτι θα κατέχει πτυχίο γι αυτη τη θέση (ψυχολόγου κτλ)

kalaf

 • Επισκέπτης
Απ: ΑΣΚΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
« Απάντηση #4 στις: 18/03/2013 »
Προβλεπεται εκ του αστυνομικου κανονισμου η ασκηση ιδιωτικου εργου στο ενστολο προσωπικο;