metataxeis.gr το βήμα των δημοσίων υπαλλήλων
  Αρχική   Φόρουμ   Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή   *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
30/07/2010

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση Θέσεων
Επιθυμία τόπου μετακίνησης
Σύνθετη αναζήτηση

μέλη
Σύνολο μελών: 9401
Τελευταίο: nikihid

Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 11
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Διευκρινίσεις για θέματα μετατάξεων, νομιμότητα άρνησης της Διοίκησης  (Αναγνώστηκε 32884 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
XristosT
ΠΕ Διοικητικού / Οικονομικού
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #10 στις: 30/09/2008 »

Καλημέρα σε όλους/ες
Σχετικά με αυτά που αναφέρατε με θέματα μετατάξεων μπορεί κάποιος να με ενημερώσει με ποιον τρόπο μαθαίνει κανείς αν τόσο ο φορέας υποδοχής όσο και ο φορέας από τον οποίο μετατάσσεσαι συμφωνούν ή όχι στη διαδικασία μετάταξης? Πρέπει να επικοινωνώ τηλεφωνικά τόσο με το φορέα μου όσο και με τον φορέα στον οποίο θέλω να μεταταγώ για να μάθω αν το υπηρεσιακό συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτησή μου ή υπάρχει ένας λιγότερο "μπακαλίστικος" τρόπος; Επίσης να ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η διαδικασία από ακολουθείται στην περίπτωση που το υπηρεσιακό συμβούλιο του φορέα αποδοχής με κάνει δεκτό, τι διαδικασία ακολουθείται εκ των υστέρων και μέχρι την έκδοση του ΦΕΚ και αν λαμβάνω γνώση (επίσημη γραπτή ή προφορική) για τα ενδιάμεσα αυτά στάδια.
Σας ευχαριστώ
Καταγράφηκε
av55
ΔΕ Διοικητικών Γραμ./Διοικητικού Λογιστ.
Newbie
*

« Απάντηση #11 στις: 30/09/2008 »

Καλημέρα σε όλους/ες
Σχετικά με αυτά που αναφέρατε με θέματα μετατάξεων μπορεί κάποιος να με ενημερώσει με ποιον τρόπο μαθαίνει κανείς αν τόσο ο φορέας υποδοχής όσο και ο φορέας από τον οποίο μετατάσσεσαι συμφωνούν ή όχι στη διαδικασία μετάταξης? Πρέπει να επικοινωνώ τηλεφωνικά τόσο με το φορέα μου όσο και με τον φορέα στον οποίο θέλω να μεταταγώ για να μάθω αν το υπηρεσιακό συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτησή μου ή υπάρχει ένας λιγότερο "μπακαλίστικος" τρόπος; Επίσης να ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η διαδικασία από ακολουθείται στην περίπτωση που το υπηρεσιακό συμβούλιο του φορέα αποδοχής με κάνει δεκτό, τι διαδικασία ακολουθείται εκ των υστέρων και μέχρι την έκδοση του ΦΕΚ και αν λαμβάνω γνώση (επίσημη γραπτή ή προφορική) για τα ενδιάμεσα αυτά στάδια.
Σας ευχαριστώ
1.Ο φορέας υποδοχής οφείλει να σου γνωστοποιήσει εγγράφως την απόφασή του (θετική ή αρνητική)
2.Εφ' όσον γίνεις δεκτός, με υπηρεσιακό τρόπο ζητάται εγγράφως από τον φορέα υποδοχής η έγγραφη συναίνεση ή η αντίρρηση (για λόγους νομιμότητας-βλ.ανάλυση στην αρχή του post) του φορέα προέλευσης.
3.Ο φορέας υποδοχής αφού εξασφαλίσει την συναινετική υπογραφή του φορέα προέλευσης στέλνει τον φάκελο στο ΓΛΚ για υπογραφή από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών (εφόσον δεν υπάρχουν τα προβήματα που αναφέρονται πιο πάνω στο ίδιο post για το ΓΛΚ).
4.Μετά το ΓΛΚ η μετάταξη πάει για ΦΕΚ.
5.Μόλις η μετάταξη περασθεί στο ΦΕΚ εντός 5 ημερών σε καλεί με έγγραφη ειδοποίηση ο φορέας υποδοχής για την ορκωμοσία στην νέα θέση.

Αυτή είναι η τυπική ροή της διαδικασίας αλλά με έναν αστάθμητο παράγοντα που ακούει στο όνομα:

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΚΑΘΕ ΣΤΑΔΙΟΥ

Γιαυτό χρειάζεται η παρουσία σου και η συνεχής ενόχληση προκειμένου να επιταχύνεις την διαδικασία
Καταγράφηκε
XristosT
Newbie
*

« Απάντηση #12 στις: 30/09/2008 »

Αγαπητέ av55 σε ευχαριστώ πολύ...οπλίζομαι ήδη με υπομονή..και προφανώς θα τους ενοχλώ τηλεφωνικά μέχρι να με βαρεθούν.. Χαμόγελο
Καταγράφηκε
lam
ΠΕ Μηχανικών
Newbie
*

« Απάντηση #13 στις: 30/09/2008 »

Καλημέρα σε όλους/ες
Σας ευχαριστώ
1.Ο φορέας υποδοχής οφείλει να σου γνωστοποιήσει εγγράφως την απόφασή του (θετική ή αρνητική)
2.Εφ' όσον γίνεις δεκτός, με υπηρεσιακό τρόπο ζητάται εγγράφως από τον φορέα υποδοχής η έγγραφη συναίνεση ή η αντίρρηση (για λόγους νομιμότητας-βλ.ανάλυση στην αρχή του post) του φορέα προέλευσης.
3.Ο φορέας υποδοχής αφού εξασφαλίσει την συναινετική υπογραφή του φορέα προέλευσης στέλνει τον φάκελο στο ΓΛΚ για υπογραφή από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών (εφόσον δεν υπάρχουν τα προβήματα που αναφέρονται πιο πάνω στο ίδιο post για το ΓΛΚ).
5.Μόλις η μετάταξη περασθεί στο ΦΕΚ εντός 5 ημερών σε καλεί με έγγραφη ειδοποίηση ο φορέας υποδοχής για την ορκωμοσία στην νέα θέση.

Αυτή είναι η τυπική ροή της διαδικασίας αλλά με έναν αστάθμητο παράγοντα που ακούει στο όνομα:

Γιαυτό χρειάζεται η παρουσία σου και η συνεχής ενόχληση προκειμένου να επιταχύνεις την διαδικασία

Συνάδελφε, Γνωρίζεις εάν το ΓΛΚ συμμετέχει γενικά στη διαδικασία, σε όλες τις Μετατάξεις ή αναλόγως το ποιοί είναι ο Φορέας Υποδοχής και Προέλευσης?
Καταγράφηκε
av55
Newbie
*

« Απάντηση #14 στις: 01/10/2008 »

Καλημέρα σε όλους/ες
Σας ευχαριστώ

Συνάδελφε, Γνωρίζεις εάν το ΓΛΚ συμμετέχει γενικά στη διαδικασία, σε όλες τις Μετατάξεις ή αναλόγως το ποιοί είναι ο Φορέας Υποδοχής και Προέλευσης?

Δεν γνωρίζω αν το ΓΛΚ συμμετέχει υποχρεωτικά σε όλες τις μετατάξεις που προβλέπονται από τον ΥΚ. Πάντως από την προσωπική μου εμπειρία φάνηκε πως συμμετέχει σίγουρα σε μετατάξεις που αφορούν σε εμπλεκόμενους φορείς του στενού δημόσιου τομέα.
Σημασία για την ουσιαστική ή όχι συμμετοχή του ΓΛΚ έχει η φορά της κίνησης των υπό μετάταξη υπαλλήλων.
Δηλ.όταν μια μετάταξη επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του στενού δημόσιου τομέα, όπως Υπουργεία και επιχορηγούμενα ΝΠΔΔ αυτών (από την αύξηση των δαπανών μισθοδοσίας του μετατασσόμενου-μετάταξη από τον ευρύτερο στον στενό δημόσιο τομέα) έχει ουσιαστική συμμετοχή και συνήθως απορρίπτει την μετάταξη αφού οι φορείς υποδοχής του στενού δημόσιου τομέα κατά κανόνα δεν έχουν προϋπολογίσει κονδύλια για μη υποχρεωτικές μετατάξεις.
Φαντάζομαι πως σε μετάταξη με αντίθετη φορά από τον στενό στον ευρύτερο ή μεταξύ φορέων του στενού δημόσιου τομέα δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Καταγράφηκε
vasilis
Newbie
*

« Απάντηση #15 στις: 02/10/2008 »

Εκανα το καλοκαιρι αιτηση για μεταταξη σε αλλο Δημο,μου ειπαν(ο Δημαρχος κ΄διαφοροι Αντιδημαρχοι οτι εχει αρκετους ΠΕ Διοικητικους κ΄επειδη θα κλεισουν κ΄καποιοι οργανισμοι του δημου δεν εχουν θεσεις) τωρα βγηκε προκυρυξη για τον κλαδο που με ενδιαφερει,εχω καποιο προνομιο σε σχεση με αλλους υποψηφιους?(δεν εχω συμπληρωσει 5ετη προυπηρεσια)
Καταγράφηκε
av55
Newbie
*

« Απάντηση #16 στις: 03/10/2008 »

Η περιβόητη απόρριψη της μετάταξής μου έφθασε.

Η επιστολή του ΝΠΔΔ (φορέας υποδοχής) με ενημερώνει ότι δεν είναι δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματος μετάταξης μου (σ.σ.12 μήνες μετά την αίτησή μου και αφού είχαν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες επιτυχώς) επικαλούμενο συνημμένο αντίγραφο εγγράφου του ΓΛΚ απευθυνόμενο προς το υπουργείο που εποπτεύει τον φορέα υποδοχής και το οποίο αναφέρει:

" Απαντώντας στα παραπάνω σχετικά, αναφορικά με την μετάταξη του.(ονομ/νο)...υπαλλήλου.του (φορέας προέλευσης).....στο.(φορέας υποδοχής)......., σας πληροφορούμε ότι δεν είναι δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματός σας, διότι στον εκτελούμενο προϋπολογισμό δεν έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την αντιμετώπιση δαπανών μη υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού.
Σύμφωνα με την σχετική με την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2008 εγκύκλιό μας (αριθ.2/84920/24-12-2007), πριν από την προώθηση για υπογραφή οποιασδήποτε απόφασης μετάταξης ή απόσπασης υπαλλήλου θα πρέπει να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες για την μισθοδοσία του πιστώσεις.
Τέλος σημειώνουμε ότι, σχετική με τις μετατάξεις προσωπικού είναι και η αριθ. 13522/3-6-2008 εγκύκλιός μας την οποία επίσης παρακαλούμε να λαμβάνετε υπόψη σας κατά τον προγραμματισμό των ενεργειών σας για κάλυψη θέσεων προσωπικού με μετάταξη."
Καταγράφηκε
root

Administrator
Hero Member

« Απάντηση #17 στις: 03/10/2008 »

Άρα να συνάγουμε πως ο φορέας υποδοχής "αμέλησε" να τακτοποιήσει τις απαιτούμενες πιστώσεις;
Καταγράφηκε
av55
Newbie
*

« Απάντηση #18 στις: 03/10/2008 »

Άρα να συνάγουμε πως ο φορέας υποδοχής "αμέλησε" να τακτοποιήσει τις απαιτούμενες πιστώσεις;

Θυμίζω ότι η μετάταξη γινόταν σύμφωνα με το άρθρο 71 του Ν.3528/2007.
Από την στιγμή που για κάθε νόμο που ψηφίζεται υπάρχει ανάλογη έκθεση του ΓΛΚ για τις οικονομικές επιπτώσεις στον προϋπολογισμό θεωρώ πως ζητήματα πιστώσεων τουλάχιστον για τον προϋπολογισμό του 2008 που είχε ήδη κατατεθεί ήταν λυμένα γιαυτό πιστεύω ο φορέας υποδοχής δεν έκανε κάν αναφορά σε τέτοιο θέμα.
Άλλωστε τον Σεπτέμβριο του 2007 που βγήκε η προκήρυξη ο φορέας υποδοχής και το εποπτεύον υπουργείο δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να αλλάξει εύκολα τον προϋπολογισμό του.

Κατά την γνώμη μου ο νόμος περί μετατάξεων δημιούργησε ένα ογκούμενο κύμα κινητικότητας υπαλλήλων που αποδιοργάνωνε και αποδιοργανώνει τις υπηρεσίες.
Και έπρεπε έστω και με τυπικά κωλύματα να αναχαιτισθεί.
Η πρώτη προσπάθεια έγινε με την εκ των υστέρων έκδοση εγκυκλίου για την υποχρέωση του ενδιαφερομένου να κοινοποιεί την αίτησή του για μετάταξη στον φορέα προέλευσης, κάτι που αρχικά δεν προβλεπόταν.
Η δεύτερη προσπάθεια έγινε με την εκ των υστέρων ερμηνεία της φράσης του νόμου ότι ο φορέας προέλευσης μπορεί να αρνηθεί την μετάταξη για λόγους νομιμότητας. Και λόγοι νομιμότητας (βλ.αρχή του post) αποφάνθηκαν ότι είναι εν κατακλείδι και η εύρυθμη λειτουργία του φορέα προέλευσης.Δηλ. μπορεί ο φορέας προέλευσης να επικαλεσθεί λόγους νομιμότητας σχετικά εύκολα πλέον και να αρνηθεί την μετάταξη.
Η τρίτη προσπάθεια γίνεται με τα κονδύλια και το ΓΛΚ.
Υπάρχει και μια τέταρτη που είναι άτυπη και όχι έντονα εμφανής. Ο περιορισμός των προκηρύξεων μετάταξης, αλλά και οι ακυρώσεις ήδη εκδοθεισών προκηρύξεων.

Κατά την γνώμη μου ίσως είναι καλύτερα να καταργηθούν οι διατάξεις αυτού του τύπου των μετατάξεων .....ώστε να ηρεμήσουμε όλοι!!!!! 

Καταγράφηκε
XristosT
Newbie
*

« Απάντηση #19 στις: 06/10/2008 »

Καλημέρα και πάλι. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορείς να μεταταγείς από ΥΕ (προσωπικό καθαριότητας) σε ΔΕ (διοικητικός) σε υπηρεσία Δήμου μετά την παρέλευση 8ετίας. Γνωστός μου κάτοχος απολυτηρίου λυκείου μπήκε με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ πριν 8 χρόνια σε Δήμο και επιθυμεί τώρα να καταθέσει το απολυτήριο Λυκείου (κάτοχος του οποίου ήταν πριν τον διορισμό του). Θα μεταταγεί ασχέτως αν προβλέπεται κενή θέση ΔΕ Διοικητικού στον Δήμο του ή όχι. Πρέπει να προβλέπεται από τον "Οργανισμό" του Δήμου θέση ΔΕ Διοικητικού η οποία να είναι "κενή" ή γίνεται αυτοδίκαια η μετάταξη σε αυτήν την περίπτωση απο ΥΕ σε ΔΕ?
Σας ευχαριστώ
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 11
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: