Άρα να συνάγουμε πως ο φορέας υποδοχής "αμέλησε" να τακτοποιήσει τις απαιτούμενες πιστώσεις;
Θυμίζω ότι η μετάταξη γινόταν σύμφωνα με το άρθρο 71 του Ν.3528/2007.
Από την στιγμή που για κάθε νόμο που ψηφίζεται υπάρχει ανάλογη έκθεση του ΓΛΚ για τις οικονομικές επιπτώσεις στον προϋπολογισμό θεωρώ πως ζητήματα πιστώσεων τουλάχιστον για τον προϋπολογισμό του 2008 που είχε ήδη κατατεθεί ήταν λυμένα γιαυτό πιστεύω ο φορέας υποδοχής δεν έκανε κάν αναφορά σε τέτοιο θέμα.
Άλλωστε τον Σεπτέμβριο του 2007 που βγήκε η προκήρυξη ο φορέας υποδοχής και το εποπτεύον υπουργείο δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να αλλάξει εύκολα τον προϋπολογισμό του.
Κατά την γνώμη μου ο νόμος περί μετατάξεων δημιούργησε ένα ογκούμενο κύμα κινητικότητας υπαλλήλων που αποδιοργάνωνε και αποδιοργανώνει τις υπηρεσίες.
Και έπρεπε έστω και με τυπικά κωλύματα να αναχαιτισθεί.
Η πρώτη προσπάθεια έγινε με την εκ των υστέρων έκδοση εγκυκλίου για την υποχρέωση του ενδιαφερομένου να κοινοποιεί την αίτησή του για μετάταξη στον φορέα προέλευσης, κάτι που αρχικά δεν προβλεπόταν.
Η δεύτερη προσπάθεια έγινε με την εκ των υστέρων ερμηνεία της φράσης του νόμου ότι ο φορέας προέλευσης μπορεί να αρνηθεί την μετάταξη για λόγους νομιμότητας. Και λόγοι νομιμότητας (βλ.αρχή του post) αποφάνθηκαν ότι είναι εν κατακλείδι και η εύρυθμη λειτουργία του φορέα προέλευσης.Δηλ. μπορεί ο φορέας προέλευσης να επικαλεσθεί λόγους νομιμότητας σχετικά εύκολα πλέον και να αρνηθεί την μετάταξη.
Η τρίτη προσπάθεια γίνεται με τα κονδύλια και το ΓΛΚ.
Υπάρχει και μια τέταρτη που είναι άτυπη και όχι έντονα εμφανής. Ο περιορισμός των προκηρύξεων μετάταξης, αλλά και οι ακυρώσεις ήδη εκδοθεισών προκηρύξεων.
Κατά την γνώμη μου ίσως είναι καλύτερα να καταργηθούν οι διατάξεις αυτού του τύπου των μετατάξεων .....ώστε να ηρεμήσουμε όλοι!!!!!
Συμφωνώ και επαυξάνω με τον Συνάδελφο! Σήμερα έμαθα πως η μετάταξή μου
μπλοκαρίστηκε πριν την τελική υπογραφή του Υπουργού του Φορέα Προέλευσης λόγω α) Ότι η μετάταξή μου δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας στην Υπηρεσία μου και β) Δεν υπάρχει κενή οργανική θέση

??
Ότι να΄ναι δηλαδή.
Εκμεταλλέυονται την εγκύκλιο και δεν ακολουθούν το νόμο περί μετατάξεων σύμφωνα με το άρθρο 71 του Δημοσιουπαλληλικού κώδικα.
Λοιπόν το παραμύθι τελείωσε. Οι μετατάξεις γίνονται όπως και παλιότερα και ίσως πιο δύσκολα. Το αλαλούμ και το μπάχαλο είναι απερίγραπτο.
Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα Νοσοκομεία αλλά και για το στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.