metataxeis.gr το βήμα των δημοσίων υπαλλήλων
  Αρχική   Φόρουμ   Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή   *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
30/07/2010

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση Θέσεων
Επιθυμία τόπου μετακίνησης
Σύνθετη αναζήτηση

μέλη
Σύνολο μελών: 9401
Τελευταίο: nikihid

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 11
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Διευκρινίσεις για θέματα μετατάξεων, νομιμότητα άρνησης της Διοίκησης  (Αναγνώστηκε 32885 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
root

Administrator
Hero Member
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #20 στις: 06/10/2008 »

Πρέπει σαφώς να υπάρχει κενή οργανική θέση.
Καταγράφηκε
lam
ΠΕ Μηχανικών
Newbie
*

« Απάντηση #21 στις: 06/10/2008 »

Άρα να συνάγουμε πως ο φορέας υποδοχής "αμέλησε" να τακτοποιήσει τις απαιτούμενες πιστώσεις;

Θυμίζω ότι η μετάταξη γινόταν σύμφωνα με το άρθρο 71 του Ν.3528/2007.
Από την στιγμή που για κάθε νόμο που ψηφίζεται υπάρχει ανάλογη έκθεση του ΓΛΚ για τις οικονομικές επιπτώσεις στον προϋπολογισμό θεωρώ πως ζητήματα πιστώσεων τουλάχιστον για τον προϋπολογισμό του 2008 που είχε ήδη κατατεθεί ήταν λυμένα γιαυτό πιστεύω ο φορέας υποδοχής δεν έκανε κάν αναφορά σε τέτοιο θέμα.
Άλλωστε τον Σεπτέμβριο του 2007 που βγήκε η προκήρυξη ο φορέας υποδοχής και το εποπτεύον υπουργείο δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να αλλάξει εύκολα τον προϋπολογισμό του.

Κατά την γνώμη μου ο νόμος περί μετατάξεων δημιούργησε ένα ογκούμενο κύμα κινητικότητας υπαλλήλων που αποδιοργάνωνε και αποδιοργανώνει τις υπηρεσίες.
Και έπρεπε έστω και με τυπικά κωλύματα να αναχαιτισθεί.
Η πρώτη προσπάθεια έγινε με την εκ των υστέρων έκδοση εγκυκλίου για την υποχρέωση του ενδιαφερομένου να κοινοποιεί την αίτησή του για μετάταξη στον φορέα προέλευσης, κάτι που αρχικά δεν προβλεπόταν.
Η δεύτερη προσπάθεια έγινε με την εκ των υστέρων ερμηνεία της φράσης του νόμου ότι ο φορέας προέλευσης μπορεί να αρνηθεί την μετάταξη για λόγους νομιμότητας. Και λόγοι νομιμότητας (βλ.αρχή του post) αποφάνθηκαν ότι είναι εν κατακλείδι και η εύρυθμη λειτουργία του φορέα προέλευσης.Δηλ. μπορεί ο φορέας προέλευσης να επικαλεσθεί λόγους νομιμότητας σχετικά εύκολα πλέον και να αρνηθεί την μετάταξη.
Η τρίτη προσπάθεια γίνεται με τα κονδύλια και το ΓΛΚ.
Υπάρχει και μια τέταρτη που είναι άτυπη και όχι έντονα εμφανής. Ο περιορισμός των προκηρύξεων μετάταξης, αλλά και οι ακυρώσεις ήδη εκδοθεισών προκηρύξεων.

Κατά την γνώμη μου ίσως είναι καλύτερα να καταργηθούν οι διατάξεις αυτού του τύπου των μετατάξεων .....ώστε να ηρεμήσουμε όλοι!!!!! 

Συμφωνώ και επαυξάνω με τον Συνάδελφο! Σήμερα έμαθα πως η μετάταξή μου
μπλοκαρίστηκε πριν την τελική υπογραφή του Υπουργού του Φορέα Προέλευσης λόγω α) Ότι η μετάταξή μου δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας στην Υπηρεσία μου και β) Δεν υπάρχει κενή οργανική θέση Απορία??
Ότι να΄ναι δηλαδή.
Εκμεταλλέυονται την εγκύκλιο και δεν ακολουθούν το νόμο περί μετατάξεων σύμφωνα με το άρθρο 71 του Δημοσιουπαλληλικού κώδικα.
Λοιπόν το παραμύθι τελείωσε. Οι μετατάξεις γίνονται όπως και παλιότερα και ίσως πιο δύσκολα. Το αλαλούμ και το μπάχαλο είναι απερίγραπτο.
Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα Νοσοκομεία αλλά και για το στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
« Τελευταία τροποποίηση: 06/10/2008 από root » Καταγράφηκε
root

Administrator
Hero Member

« Απάντηση #22 στις: 18/02/2009 »

Οι μετατάξεις στους ΟΤΑ Α' γίνονται με το  Ν.3584/2007 και εκεί ο Δήμαχος προέλευσης μπορεί να μην δώσει σύμφωνη γνώμη (ως είθισται). Απλά δεν εμπλέκεται πουθενά το Γενικό Λογιστήριο.
Καταγράφηκε
ΤΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΣ
ΤΕ Βιβλιοθηκονομίας
Newbie
*

« Απάντηση #23 στις: 18/02/2009 »

αν55,
στην ερώτησή σου αν κάποιος έχει προχωρήσει σε κάποια κίνηση μετά την απόρριψη σου απαντώ ότι παρότι δεν έχω λάβει ακόμα την απορριπτική μου, που φαντάζομαι είναι θέμα χρόνου πια, επικοινώνησα με δικηγόρο και μου απάντησε ότι θα δικαιωθούμε στο δικαστήριο αλλά και πάλι δεν θα καταφέρουμε να πάρουμε την θέση γιατί το ΓΛΚ είναι ανεξάρτητη αρχή και οι αποφάσεις του δεν επηρεάζονται από το τις δικαστικές αποφάσεις.  Όπως έγινε με κάποιους καθηγητές που ενώ μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ δεν διορίστηκαν ως υπεράριθμοι... δεν ξέρω αν θυμάσαι την υπόθεση.

Πάντως αν αποφασίσεις να κινηθείς νομικά θα ήθελα να δούμε την πιθανότητα να γίνει συλλογικά γιατί απ΄όσο ξέρω δεν είμαστε λίγοι που μείναμε έξω από το ΑΠΘ ή το Μακεδονίας.

Αναρωτιέμαι επίσης αν μπορούμε εκπρόθεσμα να καταθέσουμε αιτήσεις σε προηγούμενες μετατάξεις που δεν είχαν καθόλου υποψηφίους. Οι περισσότεροι από εμάς εφόσον είχαμε το θετικό αποτέλεσμα του Υπηρεσιακού δεν καταθέσαμε σε άλλες θέσεις εδώ και έναν χρόνο με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε εγκλωβισμένοι, μια και το ΓΛΚ δήλωσε ότι ούτε για το 2009 δεν θα δοθούν πιστώσεις.
Καταγράφηκε
av55
ΔΕ Διοικητικών Γραμ./Διοικητικού Λογιστ.
Newbie
*

« Απάντηση #24 στις: 18/02/2009 »

αν55,
στην ερώτησή σου αν κάποιος έχει προχωρήσει σε κάποια κίνηση μετά την απόρριψη σου απαντώ ότι παρότι δεν έχω λάβει ακόμα την απορριπτική μου, που φαντάζομαι είναι θέμα χρόνου πια, επικοινώνησα με δικηγόρο και μου απάντησε ότι θα δικαιωθούμε στο δικαστήριο αλλά και πάλι δεν θα καταφέρουμε να πάρουμε την θέση γιατί το ΓΛΚ είναι ανεξάρτητη αρχή και οι αποφάσεις του δεν επηρεάζονται από το τις δικαστικές αποφάσεις.  Όπως έγινε με κάποιους καθηγητές που ενώ μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ δεν διορίστηκαν ως υπεράριθμοι... δεν ξέρω αν θυμάσαι την υπόθεση.

Πάντως αν αποφασίσεις να κινηθείς νομικά θα ήθελα να δούμε την πιθανότητα να γίνει συλλογικά γιατί απ΄όσο ξέρω δεν είμαστε λίγοι που μείναμε έξω από το ΑΠΘ ή το Μακεδονίας.

Αναρωτιέμαι επίσης αν μπορούμε εκπρόθεσμα να καταθέσουμε αιτήσεις σε προηγούμενες μετατάξεις που δεν είχαν καθόλου υποψηφίους. Οι περισσότεροι από εμάς εφόσον είχαμε το θετικό αποτέλεσμα του Υπηρεσιακού δεν καταθέσαμε σε άλλες θέσεις εδώ και έναν χρόνο με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε εγκλωβισμένοι, μια και το ΓΛΚ δήλωσε ότι ούτε για το 2009 δεν θα δοθούν πιστώσεις.

Ο δικός μου δικηγόρος με απότρεψε από την δικαστική προσφυγή γιατί θα είναι εξαιρετικά επισφαλής όπως μου είπε. Ο βασικός λόγος - όπως μου εξήγησε και δεν είχα λόγους να τον αμφισβητήσω - είναι ότι το Δημόσιο σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο εγκαλείται για πράξεις που έχει κάνει με σκοπό να τις διορθώσει και όχι για πράξεις που δεν έκανε........ Φαντάζομαι καταλαβαίνεις την διαφορά!!!
Το θέμα με τους καθηγητές βεβαίως και το θυμάμαι. Όσον αφορά την κατάθεση εκπρόθεσμων αιτήσεων θα σου απαντήσω πως αιτήσεις ανεξάρτητα αν είχαμε το θετικό αποτέλεσμα για την μετάταξη-στόχο θα μπορούσαμε να είχαμε υπαβάλλει και για άλλους φορείς εμπρόθεσμα και να είχαμε το δικαίωμα επιλογής εκ των υστέρων. Αλλά κανείς μας ακόμη και ο φορέας υποδοχής δεν είχε υποψιασθεί τον ρόλο του ΓΛΚ -που θεωρούσαμε απλώς τυπικό - στην διαδικασία της μετάταξης. Οπότε αφού το είχαμε σίγουρο τι να καταθέταμε και άλλες αιτήσεις;;; Έτσι δεν είναι;;;;
Η πολιτική γραμμή σήμερα και μάλιστα υπό τις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των δημοσίων δαπανών της κεντρικής κυβέρνησης που κατ' επέκταση σημαίνει και συρίκνωση του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με πιστώσεις για μετατάξεις μην περιμένεις. Πρακτικά αυτό για μας σημαίνει ότι στα στενά περιθώρια που έχουμε, πρέπει πλέον να στοχεύουμε σε μετατάξεις που δεν απαιτούν πιστώσεις για να εκετελεσθούν. Δηλ. αυστηρά από και προς στενό Δημόσιο τομέα ή από και προς αυτοχρηματοδοτούμενους φορείς του Δημοσίου ανάλογα ο καθένας από τι είδους φορέα προέρχεται.
Άλλωστε ο υπεύθυνος του φορέα υποδοχής που θεωρητικά θα πήγαινα (ΝΠΔΔ επιχορηγούμενο) μου είπε πως αν προκηρύξουν ξανά τις θέσεις, "άτυπα" θα επιλέξουν υποψηφίους από τον στενό Δημόσιο τομέα για να μην πάθουν τα ίδια, αφού έτσι και αλλιώς και πιστώσεις που ζήτησαν για μετατάξεις το 2008 αλλά και το 2009 δεν τους τις ενέκριναν.
Ελπίζω να μην κούρασα με την ανάλυση των απόψεών μου       
« Τελευταία τροποποίηση: 18/02/2009 από av55 » Καταγράφηκε
Γεωργία
Jr. Member
**

« Απάντηση #25 στις: 18/02/2009 »

κσλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα σχετικά με μετάταξη σε Δήμο από υπηρεσία Υπουργείου.
Τί γίνεται σε περίπτωση που ένας μικρός δήμος (μέχρι 5000 κατοίκους) απαντήσει θετικά σε αίτηση ενός δημοσίου υπαλλήλου και η υπηρεσία του υπαλλήλου δέχεται να τον αποδεσμεύσει?
Υπάρχει κάποιο άλλο κόλλημα ή η μετάταξη προχωράει κανονικά?
Και αν ναι ποια η περαιτέρω διαδικασία και πόσο καιρό μπορεί να πάρει?
Ευχαριστώ
Καταγράφηκε
av55
Newbie
*

« Απάντηση #26 στις: 20/02/2009 »

κσλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα σχετικά με μετάταξη σε Δήμο από υπηρεσία Υπουργείου.
Τί γίνεται σε περίπτωση που ένας μικρός δήμος (μέχρι 5000 κατοίκους) απαντήσει θετικά σε αίτηση ενός δημοσίου υπαλλήλου και η υπηρεσία του υπαλλήλου δέχεται να τον αποδεσμεύσει?
Υπάρχει κάποιο άλλο κόλλημα ή η μετάταξη προχωράει κανονικά?
Και αν ναι ποια η περαιτέρω διαδικασία και πόσο καιρό μπορεί να πάρει?
Ευχαριστώ

Από Δημόσιο σε Δήμο δεν πας....μόνο σε Νομαρχία.....εκτός αν ο Δήμος είναι σε παραμεθώριο.......
Καταγράφηκε
Γεωργία
Jr. Member
**

« Απάντηση #27 στις: 20/02/2009 »

έχω διαβάσει σχετικά, ό,τι εχει αναρτηθεί όμως τι γίνεται αν ο Δήμος σε δέχεται και η Υπηρεσία σου σε αποδεσμεύει, που μπορεί δηλ να υπάρξει κόλλημα μετά?
Καταγράφηκε
root

Administrator
Hero Member

« Απάντηση #28 στις: 20/02/2009 »

Για να διεκπεραιωθεί η διοικητική πράξη της μετατάξεως πρέπει να υπάρχει το νομικό έρεισμα, δεν αρκούν  οι προθέσεις, ούτως επείν, πρέπει να υπάρχει νόμος σε ισχύ που να επιτρέπει την μετάταξη από τον φορέα Α στον φορέα Β.

Όντως από Δημόσιο (πχ. Υπουργεία) προς ΟΤΑ Α' δεν δύναται μετάταξη παρα μόνον σε ΟΤΑ παραμεθορίου.
Καταγράφηκε
sokeris
ΠΕ 19 (Δευτεροβ. Εκπ.)
Newbie
*

« Απάντηση #29 στις: 23/02/2009 »

Καλησπερα κι απο μενα σε ολους.
Εχω κανει και εγω τα χαρτια μου για μεταταξη στην Περιφερεια Κ.Μακεδονιας περυσι το μαϊο κατεθεσα την αιτηση μου και προ λιγων ημερων μου εσταλη ταχυδρομικα η θετικη απαντηση του υπηρεσιακου συμβουλιου της Περιφερειας με κοινοποιηση και στη διευθυνση β'βαθμιας εκπ/σης οπου και ανηκω.
Γνωριζει κανεις να μου πει αν στη προκειμενη περιπτωση αν για τη θετικη γνωματευση της περιφερειας εχει παρθει ηδη και η θετικη γνωμη του φορεα προελευσης(υπ.παιδειας) ή αυτο αναμενεται να γινει μετα;ειναι πιθανο να σκαλωσει στο υπ.παιδειας το θεμα ή αργότερα στο γεν.λογ.;;;;η περιπτωση μου θεωρειται μετακινηση απο στενό προς στενό δημόσιο τομέα και επομενως ειναι πιο ευκολο να γινει αφου απλως μεταφερονται οι πιστωσεις απο το ενα υπουργειο στο αλλο (υπ.παιδειας --> υπ.εσωτερικων);;;
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 11
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: