metataxeis.gr το βήμα των δημοσίων υπαλλήλων
  Αρχική   Φόρουμ   Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή   *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
30/07/2010

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση Θέσεων
Επιθυμία τόπου μετακίνησης
Σύνθετη αναζήτηση

μέλη
Σύνολο μελών: 9401
Τελευταίο: nikihid

Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 10
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Αναγνώριση προϋπηρεσίας  (Αναγνώστηκε 31858 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
root

Administrator
Hero Member
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #10 στις: 16/04/2009 »

Φρονώ πως η Υπηρεσία σου πρέπει να απαντήσει θετικά.
Καλό πάσχα.
Καταγράφηκε
xristosasp
ΔΕ Νοσηλευτικής
Newbie
*

« Απάντηση #11 στις: 20/04/2009 »

προσληφθηκα με συμβαση σε νοσοκομειο το 1990 μετα 3 χρονια μας απολυσαν αν και υπρχε αποφαση για μονημοπιηση μας.
μετα απο δικαστικο αγωνα αρχισαν σιγα σιγα να μας μονιμοπηουν εγω ημουν τελευτεος και ορκιστικα το 1997. οι συναδελφοι δικαστικα κερδισαν να αναγνωριστη συνεχομενη η προιπηρεσια. εφοσον υπαρχη δεδικασμενο εγω μπορω να το διεκδικισω?
Καταγράφηκε
root

Administrator
Hero Member

« Απάντηση #12 στις: 21/04/2009 »

Εάν έχεις την όρεξη και τα χρήματα να συνεχίσεις τον δικαστικό αγώνα, τότε κάντο...
Καταγράφηκε
meli
ΔΕ Βοηθ. Ιατρικών Εραστηρίων
Newbie
*

« Απάντηση #13 στις: 26/04/2009 »

Σύμφωνα με την αριθμ. 452/2006 Γνωμοδότηση του Β΄Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε δεκτή από το Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, για την κατάταξη στα Μ.Κ. του άρθρου 3 του ν. 3205/2003 των μονίμων υπαλλήλων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., λαμβάνεται υπόψη και ο χρόνος παροχής υπηρεσίας με σύμβαση μίσθωσης έργου στους Ειδικούς Λογαριασμούς (Επιτροπές Ερευνών), που έχουν συσταθεί σε καθένα από τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της Χώρας, εφόσον η υπηρεσία αυτή έχει χαρακτηρισθεί με διάταξη νόμου ή με δικαστική απόφαση ότι διανύθηκε με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (εξαρτημένη) ή εφόσον σύμφωνα με τα υπηρεσιακά έγγραφα συντρέχουν σωρευτικά οι προϋποθέσεις που τάσσει η  παρ. 1 του άρθρου 15 του ανωτέρου νόμου, δηλαδή:
  • απασχόληση κατά το σύνηθες δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο
  • παροχή εργασίας στο χώρο της υπηρεσίας και με την άμεση εποπτεία αυτής
  • αμοιβή ανάλογη με εκείνη των προσλαμβανομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Σύμφωνα με την εν λόγω Γνωμοδότηση, ο Ειδικός Λογαριασμός, που έχει
συσταθεί σε καθένα από τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της Χώρας, αποτελεί ιδία αυτοτελή και ανεξάρτητη υπηρεσία, ευρισκόμενη σε διοικητική και οικονομική αποκέντρωση, δηλαδή υπηρεσία απολαύουσα διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας, εντός του πλαισίου οργάνωσης των νομικών προσώπων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, του ως άνω όρου χρησιμοποιούμενου παγίως τόσο στη νομοθεσία όσο και στη θεωρία προς υποδήλωση της νομικής αυτής μορφής κρατικής οργάνωσης.

ειχα συμβαση εργου με την επιτροπη ερευνων του ΑΠΘ για 3 χρονια πως μπορω να βρω αν υπαρχει διάταξη νόμου που να επιτρεπει να αναγνωριστει η προυπηρεσια μου αυτη και αν τελικα γινει κατι τετοιο ποια θα ειναι η διαφορα στον μισθο (ΔΕ παρασκευαστων);
Καταγράφηκε
root

Administrator
Hero Member

« Απάντηση #14 στις: 26/04/2009 »

Υπάρχει εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου
http://www.metataxeis.gr/index.php/topic,2605.msg2799.html#msg2799
Καταγράφηκε
smich73
ΠΕ Φαρμακοποιών
Newbie
*

« Απάντηση #15 στις: 27/04/2009 »

Εγώ την ίδια περίπτωση ως έφεδρος αξιωματικός. Η Νομική υπηρεσία μου απάντησε πως η στρατιωτική θητεία δεν αναγνωρίζεται και η σχετική παραγραφος αναφέρεται σε περιπτώσεις που κάνεις θητεία αφού έχεις προσληφθεί....  Χωρίς να μου δώσουν λεπτομέρειες επικαλέστηκαν κάποιες δικαστικές αποφάσεις. Ακόμα το ψάχνω και δεν έχω βρεί άκρη, αν εσύ βρείς μου λές.
Καταγράφηκε
chris ntak
ΤΕ Διοικητικού / Λογιστικού
Newbie
*

« Απάντηση #16 στις: 15/05/2009 »

καλημερα,εχω μια απορία σχετικά με την αναγνώριση προυπηρεσίας.Διορίστηκα σε ανεξάρτητη αρχή,ως μόνιμος υπάλληλος και εχω προυπηρεσία απο την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ εννέα έτη.Θα μου αναγνωρίσουν την προυπηρεσία και μισθολογικά?
Μου πρότειναν να γίνει ερώτημα στο Γενικο Λογιστήριο του Κράτους.
Επιπλέον η Ολυμπιακη ειναι κρατικο ΝΠΙΔ και το κράτος κατεχει την πλειοψηφια του μετοχικού κεφαλαίου,δεν ειναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο οποτε εντάσεται στον νομο για  μετατάξεις  3613/07.
Αν μπορεί να βοηθήσει κανεις,please

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Καταγράφηκε
root

Administrator
Hero Member

« Απάντηση #17 στις: 15/05/2009 »

Δεν μπορεί να αναγνωριστεί διότι η Ολυμπιακή είναι ΝΠΙΔ και βάσει του Ν.3205/2003
Καταγράφηκε
chris ntak
ΤΕ Διοικητικού / Λογιστικού
Newbie
*

« Απάντηση #18 στις: 15/05/2009 »

Λύπη κριμα,πανε εννεα χρονακια......

οπως και ναχει σ ευχαριστω πολυ
Καταγράφηκε
PhD
ΕΕΠ
Sr. Member

Φύλο: Άντρας

« Απάντηση #19 στις: 18/05/2009 »

Καλησπέρα
Όπως αναφέρεις στην ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ σου, «……………κατ’ εξαίρεση αναγνωρίζεται η στρατιωτική υπηρεσία κληρωτού και έφεδρου που συμπίπτει με πολιτική υπηρεσία, εφόσον παρασχέθηκε μέχρι την έναρξη ισχύος του Ν. 3205/2003…………….»

Για να αναγνωρισθεί συνεπώς η προϋπηρεσία κληρωτού ή έφεδρου πρέπει αυτή να  ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ να ήσουν διορισμένος πριν καταταγείς στον στρατό ως κληρωτός ή έφεδρος για να κάνεις την θητεία σου και μετά να επιστρέψεις στην υπηρεσία σου, ΜΟΝΟ τότε αναγνωρίζεται ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας μισθολογικά.

Επειδή θα με ρωτήσεις ότι:, πως μπορείς να διορισθείς χωρίς να έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις? σου απαντώ εκ των προτέρων ότι αυτό γίνεται π.χ. ΔΕ αδελφών νοσοκόμων κλπ όπου μπορούν να διορισθούν από την ηλικία των 16 ετών [και όχι των 21] και χωρίς στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Ελπίζω να βοήθησα ή να μπέρδεψα, εξαρτάται!!!
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 10
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: