*

Διαφήμιση

Αποστολέας Θέμα: κάλυψη κενών θέσεων υπηρεσιών σε παραμεθόριες περιοχές με μετάταξη Δ.Υ  (Αναγνώστηκε 1743 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ANHSYXOS

 • Hero Member
 • *****
  • ΠΕ Νοσηλευτικής
  • Δευτεροβ. Εκπαίδευση
1. Η κάλυψη κενών θέσεων υπηρεσιών σε παραμεθόριες περιοχές με μετάταξη υπαλλήλων που υπάγονται στις διατάξεις του Υ.Κ. διενεργείται με τις διατάξεις του άρθρου 72 του Υ.Κ. και όχι με τις διατάξεις του άρθρου 71, παρ. 1 του Υ.Κ. Οι υπηρεσίες παραμεθόριων περιοχών πρέπει να δημοσιοποιούν τις κενές θέσεις που προτίθενται να καλύψουν με μετάταξη με αποστολή στην υπηρεσία μας  σχετικών πινάκων, επικαιροποιημένων ανά εξάμηνο. Τα στοιχεία των εν λόγω πινάκων, συγκεντρωμένα ανά σύνολο φορέων και ομαδοποιημένα ανά κατηγορία και κλάδο, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου μας. Ωστόσο, η διαδικασία πραγματοποίησης της μετάταξης δεν επηρεάζεται από τον τρόπο με τον οποίο οι υπάλληλοι έλαβαν γνώση για τις κενές θέσεις των υπηρεσιών των παραμεθόριων περιοχών. Για όσους υπαλλήλους δεν υπάγονται στις διατάξεις του Υ.Κ. εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 22 του ν. 2266/1994 όπως ορίζεται με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 168 του Υ.Κ.

2. Όσον αφορά στις Περιφέρειες, οι οποίες σύμφωνα με τον ιδρυτικό τους νόμο (ν. 2503/1997, ΦΕΚ 107/Α΄) αποτελούν ενιαίες αποκεντρωμένες μονάδες διοίκησης του κράτους, επισημαίνεται ότι: α) στην περίπτωση που η υπηρεσιακή μονάδα της Περιφέρειας, στην οποία πρόκειται να τοποθετηθούν οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι, εδρεύει σε μη παραμεθόριο περιοχή, οι κενές οργανικές θέσεις μπορούν να καλυφθούν με μετάταξη υπαλλήλων με το άρθρο 71, παρ. 1 του Υ.Κ. και β) στην περίπτωση που η υπηρεσιακή μονάδα της Περιφέρειας, στην οποία πρόκειται να τοποθετηθούν οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι, εδρεύει σε παραμεθόριο περιοχή, οι κενές οργανικές θέσεις μπορούν να καλυφθούν με μετάταξη υπαλλήλων με το άρθρο 72 του Υ.Κ.

3. Υπάλληλοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες παραμεθόριων περιοχών μετατάσσονται: α) σε υπηρεσίες μη παραμεθορίου περιοχής με τις διατάξεις του άρθρου 71 , παρ. 1 του Υ.Κ. και β) σε υπηρεσίες της ίδιας ή διαφορετικής παραμεθορίου περιοχής με τις διατάξεις του άρθρου 72 του Υ.Κ. Επισημαίνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν πρέπει να υπάρχει οιοδήποτε κώλυμα από άλλη γενική ή ειδική διάταξη (υποχρεωτική παραμονή κλπ).
Θέτουμε υπόψη σας ότι οι μετατασσόμενοι από παραμεθόριο σε ίδια ή άλλη παραμεθόριο δεν λαμβάνουν τα προνόμια των μετατασσομένων σε παραμεθόριο περιοχή εφόσον τα έχουν ήδη λάβει με προγενέστερη μετάταξη, πλην των εξόδων μετάθεσης (έξοδα μετακίνησης και μεταφοράς οικοσκευής). Επίσης, οι υπάλληλοι που μετατάσσονται σε υπηρεσίες παραμεθόριων περιοχών με τις διατάξεις του άρθρου 71, παρ. 2 (αξιοποίηση τίτλου σπουδών που δεν προβλέπεται ως τυπικό προσόν διορισμού σε κανένα κλάδο της Υπηρεσίας τους) δεν δικαιούνται των προνομίων των μετατασσομένων σε παραμεθόριο περιοχή και ούτε βεβαίως υπόκεινται στους περιορισμούς για υποχρεωτική παραμονή στην παραμεθόριο για μια δεκαετία.

Β. 1. Για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 69 και 70 του Υ.Κ. , οι υπάλληλοι υποβάλλουν την αίτηση μετάταξής τους, τους μήνες Μάρτιο και Οκτώβριο κάθε έτους στην Υπηρεσία τους, η οποία υποχρεούται να τη διαβιβάσει εντός μηνός από την υποβολή της στο υπηρεσιακό συμβούλιο προκειμένου αυτό να αποφανθεί θετικά ή αρνητικά εντός δύο μηνών (άρθρο 73, παρ. 2). Όσο εκκρεμούν αιτήσεις μετάταξης με τις ανωτέρω διατάξεις οι συγκεκριμένες θέσεις δεν θα πρέπει να προκηρύσσονται για πλήρωση με τις διατάξεις του άρθρου 71, παρ. 1 του Υ.Κ.  ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα ως προς το ποιες αιτήσεις θα πρέπει να προηγηθούν για εξέταση από το Υ.Σ.

2. Για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 71, παρ. 1, εφόσον έχουν υποβληθεί περισσότερες αιτήσεις για μετάταξη στην ίδια θέση, το υπηρεσιακό συμβούλιο λαμβάνει υπόψη την απόδοση των υπαλλήλων, το χρόνο συνολικής υπηρεσίας στο βαθμό και τον κλάδο καθώς και τα λοιπά στοιχεία του προσωπικού τους μητρώου (άρθρο 73, παρ. 4 του Υ.Κ.). Θέτουμε υπόψη σας ότι η γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη.

Τέλος, επισημαίνεται ότι θέσεις για τις οποίες εκδόθηκε προκήρυξη πλήρωσής τους με διορισμό δεν καλύπτονται με μετάταξη (άρθρο 73, παρ. 3 του Υ.Κ.) και οι υπηρεσίες δεν θα πρέπει να τις περιλαμβάνουν στην πρόσκληση προκειμένου να καλυφθούν με μετάταξη.
   
Τα υπουργεία παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την παρούσα στα ν.π.δ.δ. που εποπτεύουν. ΠΗΓΗ:ΥΠΕΣΔΑ

         


           


Αποσυνδεδεμένος geo35

 • Jr. Member
 • **
  • ΤΕ Διοικητικού / Λογιστικού
  • Υπουργείο
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΠΡΙΝ 20ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΕ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2009 ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑΜΕΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ(ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ)ΣΕ ΕΠΙΚ.ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΝΟΜΟΥ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Αποσυνδεδεμένος ANHSYXOS

 • Hero Member
 • *****
  • ΠΕ Νοσηλευτικής
  • Δευτεροβ. Εκπαίδευση
ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ 1.Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2009 ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ; 2.ΟΦΕΙΛΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΥΠ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΟΣΟΝ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ  ΓΙΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ .ΕΣΥ ΕΠΙ 20 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΨΑΞΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ; ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ 60 ΗΜΕΡΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΤΕΚΜΑΙΡΕΤΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΠΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΤΕ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο Κ.Δ.Δ.2690/99 ΚΑΙ Ο Ν.3528/07 ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ΄.ΠΑΝΤΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ Η 5ΕΤΙΑ(ΤΩΡΑ ΦΥΣΙΚΑ) ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ..                                                                                                      «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ
ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»                                                                                               Άρθρο 7
Μετάταξη
Μετάταξη των ιατροδικαστών σε άλλη δημόσια υπηρεσία ή νομικό
πρόσωπο δημοσίου δικαίου δεν επιτρέπεται. Μετάταξη του λοιπού
προσωπικού της ιατροδικαστικής υπηρεσίας σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου
ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου επιτρέπεται ύστερα από: α) πλήρως
αιτιολογημένη βεβαίωση του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας,
στην οποία ιεραρχικώς υπάγεται ο υπάλληλος, ότι η μετάταξη δεν επάγεται
δυσμενείς συνέπειες στη λειτουργία της υπηρεσίας, β) σύμφωνη γνώμη του
υπηρεσιακού συμβουλίου και γ) εφόσον ο υπάλληλος έχει συμπληρώσει
πενταετή υπηρεσία στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία
« Τελευταία τροποποίηση: 07/01/2010 by ANHSYXOS »

Αποσυνδεδεμένος geo35

 • Jr. Member
 • **
  • ΤΕ Διοικητικού / Λογιστικού
  • Υπουργείο
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.το θέμα μου το έψαξα η απάντηση (προφορικη)ήταν ότι δεν υπάρχουν κενές θέσεις στα δικαστήρια αν και στα χαρτιά μου κατέθεσα βεβαίωση ότι υπήρχαν τέσσερις κενές θέσεις και ότι για είκοσι μήνες το θέμα μου έπαιρνε αναβολή.Επίσημα δεν έχω λάβει την απάντηση ότι μου κόψαν την μετάταξη με ενημέρωσαν προφορικά.