metataxeis.gr το βήμα των δημοσίων υπαλλήλων
  Αρχική   Φόρουμ   Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή   *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
30/07/2010

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση Θέσεων
Επιθυμία τόπου μετακίνησης
Σύνθετη αναζήτηση

μέλη
Σύνολο μελών: 9401
Τελευταίο: nikihid

Σελίδες: [1] 2 3 ... 19
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ΟΣΟΙ ΖΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ  (Αναγνώστηκε 10493 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
thor
ΠΕ Διοικητικού / Οικονομικού
Jr. Member
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: 28/02/2010 »

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια σκέψη μου η οποία ίσως αλλάξει την τύχη μας. Επειδή μόνο όσοι βιώνουν το πρόβλημα της εργασίας εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις οικογένειές τους μπορούν να καταλάβουν, απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς και προτείνω:

Όσοι ζείτε τον εφιάλτη αυτόν, όσοι εργάζεστε πολύ μακριά από τα σπίτια σας, όσοι έχετε νήπια ή βρέφη στην οικογένειά σας, όσοι έχετε άρρωστους ή υπερήλικες γονείς, όσοι έχετε αρρώστους συζύγους, και παρόλαυτα είμαστε αναγκασμένοι να μην είμαστε κοντά τους, επικοινωνήστε μαζί μου με ένα προσωπικό μήνυμα εδώ μέσα.

Ο στόχος μου είναι να μαζευτούμε όσο περισσότεροι γίνεται και να ζητήσουμε με μια ψύχραιμη, σοβαρή και υπεύθυνη, ρεαλιστική και χωρίς υπερβολές επιστολή από τους Κυβερνώντες, απλά να μας ακούσουν. Να ακούσουν το αίτημά μας που δεν είναι άλλο από το να θεσπίσουν κοινωνικά κριτήρια στις μετατάξεις, για τις περιπτώσεις που πραγματικά υπάρχει πρόβλημα και η παραίτηση είναι μονόδρομος. Σας προτείνω να δημοσιοποιήσουμε στοχευμένα και οργανωμένα το πρόβλημά μας παντού, ξεκινώντας από την αρμόδια Πολιτεία.

Θα ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θέλουμε "επιδοματικές" μετατάξεις. Θα τους ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θέλουμε ούτε Εφορείες, ούτε Τελωνεία. Τα επιχειρήματά μας δεν θα είναι πολλά:

1) Ένας υπάλληλος που δεν κουβαλά στη δουλειά του το εξαντλητικό βάρος της μακρόχρονης απουσίας από την οικογένειά του και τα προβλήματά της, είναι ένας καλύτερος υπάλληλος και για το Κράτος και για τον πολίτη.

2) Σύντομα, από το Πάσχα και μετά και μέχρι το καλοκαίρι, λήγουν οριστικά οι συμβάσεις των Stage. Θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κενό σχεδόν σε όλες τις Υπηρεσίες. Να ζητήσουμε να καλύψουμε εμείς αυτά τα κενά, όσοι δηλαδή, με αντικειμενικά και μετρήσιμα κοινωνικά κριτήρια, ζητούν να μεταταγούν κοντύτερα στα σπίτια τους. Τα κριτήρια τα προανέφερα και τα επαναλαμβάνω: α) χιλιομετρική απόσταση, β) βρέφη ή νήπια στην οικογένεια, γ) λόγοι υγείας γονέων ή συζύγων.

Ξέρω ότι σε κάποιους αυτό μπορεί να φανεί αρχικά λίγο δραματικό ή τραβηγμένο. Δεν έχουμε όμως να χάσουμε τίποτα κάνοντας γνωστό το τεράστιο πρόβλημά μας. Θα κάνουμε σαφές ότι θέλουμε να υπηρετήσουμε τη Δημόσια Διοίκηση, απλά υπό την ψυχολογική ασφάλεια που παρέχει η εγγύτητά μας με τις οικογένειές μας και τους τόπους συμφερόντων μας.

Σκεφτείτε το. Όσοι επικοινωνήσετε μαζί μου με μήνυμα, θα σας δώσω το πραγματικό μου email, τα στοιχεία μου και το τηλέφωνό μου ώστε επωνύμως πια και σοβαρά να οργανωθούμε. Έχουμε κάνει τα πάντα, νομίζω η μαζική μας συστράτευση είναι το τελευταίο μας όπλο και νομίζω -όλοι θα με καταλάβετε- το χρωστάμε στις οικογένειές μας να παλέψουμε μέχρι τέλους, κι ας αποτύχουμε.

« Τελευταία τροποποίηση: 12/03/2010 από thor » Καταγράφηκε
kostas.gr
ΔΕ Οδηγών
Newbie
*

« Απάντηση #1 στις: 01/03/2010 »

Έχεις πολύ μεγάλο δίκιο!

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα... Λύπη

Όμως οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν ειναι ΑΡΙΘΜΟΙ..
Οι υπάλληλοι που ζητούν μετάταξη στην πλειοψηφία τους έχουν κάποιο σοβαρό προσωπικό λόγο για να την ζητάνε.
Υπάρχουν και υπάλληλοι που επιθυμούν να πάνε σε μία άλλη υπηρεσία με καλύτερες αποδοχές. Θεμιτό, ας μήν τους λιθοβολήσουμε δικαίωμα τους είναι, όμως δεν είναι δυνατόν το κράτος να αδιαφορεί για ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ.

Θα πρέπει ΟΛΕΣ οι ΝΟΜΙΜΕΣ μετατάξεις να πραγματοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις και δικαιολογίες.

ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ..

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΠΑΤΑΛΗ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΡΟΙ.

Δεν φταίει κανένας υπάλληλος για το έλλειμα της χώρας όμως!!!

Μπορεί κάποιος να κάνει μία αναζήτηση στο google και να ψάξει να βρεί πόσα εκατομύρια ευρώ συνεχίζει να μπαίνει μέσα το κράτος από ζημιογόνες επιχειρήσεις π.χ. ΟΣΕ. Τα χρήματα είναι απίστευτα. Πάνω από 2 Εκ. !!!! ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ...

Ε μετά φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που ζητάνε μετάταξη για την οικογένεια τους?Απορία

Ο Χ Ι     Β Ε Β Α Ι Α....
Καταγράφηκε
thor
Jr. Member
**

« Απάντηση #2 στις: 01/03/2010 »

Έχεις πολύ μεγάλο δίκιο!

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα... Λύπη

Όμως οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν ειναι ΑΡΙΘΜΟΙ..
Οι υπάλληλοι που ζητούν μετάταξη στην πλειοψηφία τους έχουν κάποιο σοβαρό προσωπικό λόγο για να την ζητάνε.
Υπάρχουν και υπάλληλοι που επιθυμούν να πάνε σε μία άλλη υπηρεσία με καλύτερες αποδοχές. Θεμιτό, ας μήν τους λιθοβολήσουμε δικαίωμα τους είναι, όμως δεν είναι δυνατόν το κράτος να αδιαφορεί για ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ.

Θα πρέπει ΟΛΕΣ οι ΝΟΜΙΜΕΣ μετατάξεις να πραγματοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις και δικαιολογίες.

ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ..

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΠΑΤΑΛΗ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΡΟΙ.

Δεν φταίει κανένας υπάλληλος για το έλλειμα της χώρας όμως!!!

Μπορεί κάποιος να κάνει μία αναζήτηση στο google και να ψάξει να βρεί πόσα εκατομύρια ευρώ συνεχίζει να μπαίνει μέσα το κράτος από ζημιογόνες επιχειρήσεις π.χ. ΟΣΕ. Τα χρήματα είναι απίστευτα. Πάνω από 2 Εκ. !!!! ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ...

Ε μετά φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που ζητάνε μετάταξη για την οικογένεια τους?Απορία

Ο Χ Ι     Β Ε Β Α Ι Α....

Έτσι ακριβώς είναι. Γι' αυτό λέω, ελάτε να οργανωθούμε. Ήδη τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πολύ ενθαρρυντικά και σιγά σιγά αρχίζουμε να μαζευόμαστε. Στείλε μου Κώστα τα στοιχεία σου.
Καταγράφηκε
deny
ΕΕΠ
Newbie
*

« Απάντηση #3 στις: 01/03/2010 »

ΕΙΜΑΙ Κ ΕΓΩ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΤΟ ΠΡΩΙ. ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΑΣ.
Καταγράφηκε
britneysis
ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων
Newbie
*

« Απάντηση #4 στις: 01/03/2010 »

ειμαι υπαλληλος σε ικα και ανηκω κι εγω σε αυτους που ξενιτευονται καθημερινα απο τις 5:00 τα χαραματα για να παω στην εργασια μου καθως και να επιστρεψω.
πισω μου αφηνω δυο μικρα παιδια 4 και 1,5 χρονων αντιστοιχα, εκτεθιμενη στους κινδυνους που μπορει να αντιμετωπισει κανεις στη διαδρομη διανυοντας καθε μερα τοσα χιλιομετρα.
η υγεια μου εχει καταπονιθει πολυ, σε σημειο να παραπονουμαι καθε μερα οτι ποναω σε διαφορετικο μερος του σωματος. εχω φοβερο αγχος που στο τελος φοβαμαι οτι θα αποκτησω προβλημα στο στομαχι μου.
αποτελεσμα η συχνη χρηση ανναρωτικων αδειων.
τα δε εξοδα περισσοτερα απο τα εσοδα, τα γνωριζετε αλλωστε δε σας ομολογω κατι καινουργιο.
την δουλεια μου την αγαπαω και ειμαι στην πιο παραγωγικη φαση της επαγγελματικης μου καριερας.
 μηπως αυτη η θεση που ονειρευομουν και τελικα καταφερα να κερδισω με τις σπουδες μου και την αξια μου δεν εχει να μου προσφερει κατι καλο και ισως η παραιτηση με απαλυνει απο την φθορα αυτη?

ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ. ΚΑΙ ΔΕΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ!!!!!!!!!!!!
ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ.
Καταγράφηκε
MOMO
ΔΕ Διοικητικών Γραμ./Διοικητικού Λογιστ.
Newbie
*

« Απάντηση #5 στις: 02/03/2010 »

Φίλε-η thor καλημέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω έαν η πολύ καλή πρωτοβουλία που πήρες χωράει και εμάς τις-τους καημένες-ους που παλέυουμε να πάρουμε μετάθεση?ΑπορίαΑπορία?Παρόλο που οι μεταθέσεις έχουν κάπως...κοινωνικο χαρακτήρα αφου πέρνεις μόρια αναλογα με τα παιδιά που έχεις παρόλα αυτά βλεπουμε καθημερινα περιπτώσεις ....τυχερων χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις να μετατιθενται και κάποιοι να άλλοι να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται .......
Και για να μην παραξειγηθω όλοι οι άνθρωποι και αυτοί που έχουν οικογένεια και αυτοί που δεν έχουν, έχουν το δικαιωμα να μετατιθενται στον τόπο τους.........
  Αλλά οι νομοι και το σύνταγμα μιλάει γαι την προστασία της οικογένειας ,της μητρότητας και παρόλα αυτά στην ουσία δεν γίνεται τίποτα........Μόνο κάποιος που έχει αφήσει την οικογένεια του και την βλέπει τα Σ/Κ ή κάνει σε καθημερινή βάση πολλά χλμ για να κρατήσει την  δουλεια του την οποία απόκτησε με πολύ κόπο μπορεί να μας καταλάβει...... τι σημαινει μια μανα ή ένας πατερας να κάνει θυσίες για τα παιδιά του.......και να προσπαθει να κρατησει δεμένη την οικογενειά του.....
Καταγράφηκε
thor
Jr. Member
**

« Απάντηση #6 στις: 02/03/2010 »

Φίλε-η thor καλημέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω έαν η πολύ καλή πρωτοβουλία που πήρες χωράει και εμάς τις-τους καημένες-ους που παλέυουμε να πάρουμε μετάθεση?ΑπορίαΑπορία?Παρόλο που οι μεταθέσεις έχουν κάπως...κοινωνικο χαρακτήρα αφου πέρνεις μόρια αναλογα με τα παιδιά που έχεις παρόλα αυτά βλεπουμε καθημερινα περιπτώσεις ....τυχερων χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις να μετατιθενται και κάποιοι να άλλοι να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται .......
Και για να μην παραξειγηθω όλοι οι άνθρωποι και αυτοί που έχουν οικογένεια και αυτοί που δεν έχουν, έχουν το δικαιωμα να μετατιθενται στον τόπο τους.........
  Αλλά οι νομοι και το σύνταγμα μιλάει γαι την προστασία της οικογένειας ,της μητρότητας και παρόλα αυτά στην ουσία δεν γίνεται τίποτα........Μόνο κάποιος που έχει αφήσει την οικογένεια του και την βλέπει τα Σ/Κ ή κάνει σε καθημερινή βάση πολλά χλμ για να κρατήσει την  δουλεια του την οποία απόκτησε με πολύ κόπο μπορεί να μας καταλάβει...... τι σημαινει μια μανα ή ένας πατερας να κάνει θυσίες για τα παιδιά του.......και να προσπαθει να κρατησει δεμένη την οικογενειά του.....

Νομίζω ότι το όλο θέμα εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο που λέγεται "ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ". Έχω επίσης την αίσθηση ότι αν στην παρούσα συγκυρία μπούμε σε μια περιπτωσιολογία τότε σίγουρα θα χάσουμε. Αυτό που νομίζω θέλουμε όλοι είναι να μπορούμε να εργαζόμαστε κοντύτερα στις εστίες μας ΕΦΟΣΟΝ πληρούμε συγκεκριμένες κοινωνικές προϋποθέσεις (τις οποίες ανέφερα ενδεικτικά στο πρώτο μήνυμα).

Χρειαζόμαστε και τη δική σου συνυπογραφή πάντως. Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα. Ο στόχος είναι ένας για όλους: να δείξουμε σε όλους ότι η θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων για ορισμένες περιπτώσεις κινητικότητας των υπαλλήλων συμφέρει το Κράτος, βοηθάει όμως ανυπολόγιστα και στην ευημερία του υπαλλήλου, ο οποίος σημειωτέον, δεν είναι μόνο υπάλληλος, είναι και πολίτης... Περιμένω να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα με τα στοιχεία σου και το email σου για επικοινωνία.

Γιώργος.
« Τελευταία τροποποίηση: 02/03/2010 από thor » Καταγράφηκε
thor
Jr. Member
**

« Απάντηση #7 στις: 04/03/2010 »

Περιμένουμε την προσέλευση των συναδέλφων. Όσο περισσότεροι μαζευτούμε, τόσο καλύτερα. Δώστε κι εσείς το παρόν, η παρέμβαση θα βοηθήσει όλους μας!

Γιώργος.
Καταγράφηκε
kostas.gr
ΔΕ Οδηγών
Newbie
*

« Απάντηση #8 στις: 04/03/2010 »

Από την μία θα σταματήσουν την δουλειά τους οι εργαζόμενοι μέσω STAGE.

Την άλλη θα ξεκινήσει ο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ και άλλοι εργαζόμενοι θα μεταταχθούν στις νέες περιφέρειες (Νομαρχ Αυτοδιοικησεις) και άλλοι στους δήμους καθώς θα γίνει αναδιακατανομή αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών και κατάργηση πολλών φορέων.

Δεν ζητάμε κάτι παράνομο, ή παράλογο. ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ!
Καταγράφηκε
gd75
ΔΕ Διοικητικών Γραμ./Διοικητικού Λογιστ.
Newbie
*

Φύλο: Άντρας

« Απάντηση #9 στις: 05/03/2010 »

Καλημέρα. Έστειλα ήδη προσωπικό μήνυμα στον thor. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι ανάγκες των ανθρώπων είναι πάνω από τη γραφειοκρατία που μας επιβάλλουν οι πολιτικοί τόσα χρόνια και μετά κατευθύνουν την κοινωνία να κατηγορεί εμάς-τους δημόσιους υπαλλήλους- γι' αυτήν. Να αγωνιστούμε κι όπου πάει. Μπράβο για την πρωτοβουλία.
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1] 2 3 ... 19
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: