metataxeis.gr το βήμα των δημοσίων υπαλλήλων
  Αρχική   Φόρουμ   Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή   *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
30/07/2010

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση Θέσεων
Επιθυμία τόπου μετακίνησης
Σύνθετη αναζήτηση

μέλη
Σύνολο μελών: 9401
Τελευταίο: nikihid

Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ  (Αναγνώστηκε 358 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
sx76
ΔΕ Βοηθ. Ιατρικών Εραστηρίων
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: 10/03/2010 »

Καλησπέρα.Θα ήθελα να μάθω από πότε ισχύει ένας διορισμός σε ΝΠΔΔ.Από την ημερομηνία ορκομωσίας ή από την  ημερομηνία του Φ.Ε.Κ. διορισμού μου?Πηρα μέρος σε διαγωνισμό που εληγε στις 8/2.Κατεθεσα τα χαρτιά μου  μέσω ΕΛΤΑ στις 4/2 ενω η αίτηση  μου εχει ημερομηνία 28/1.Με κάλεσαν να παρουσιαστώ εντός 30 ημερών στις 9/2.Ελαβα την ανακοίνωση διορισμού στις 12/2 και παρουσιάστηκα και ορκίστηκα στις 1/3.
Βεβαιως δηλωνω στον τελευταίο διαγωνισμό με τον κωδικό 99 ότι δεν κατέχω θέση δημοσίου αλλά...μήπως κατείχα και δεν το ήξερα??? Μου είπαν οτι ίσως ισχύει απο το ΦΕΚ διορισμού που ειναι στις 1/2.Εκείνη την ημερομηνία εγω δεν είχα ιδέα.Και πως μπορεί να ισχύει ένας διορισμός χωρις την δικη μου αποδοχή.Π.χ.αν εγω δεν παρουσιαζομουν και συνεπως δεν υπεγραφα θα θεωρούμουν παλι διοριστέα?Ασε που μεχρι τελη Φεβρουαριου έπαιρνα ταμειο ανεργίας το οποίο διέκοψα αφου υπέγραψα και ορκίστηκα. Κι αν ισχύει κατι τετοιο εγω έχω κυρώσεις?
Καταγράφηκε
ANHSYXOS
ΠΕ Νοσηλευτικής
Hero Member

« Απάντηση #1 στις: 10/03/2010 »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!Ν.3528/07 ΑΡΘΡΟ 19   

Αφετηρία υπολογισμού του χρόνου υπηρεσίας των υπαλλήλων αποτελεί η χρονολογία δημοσίευσης στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της πράξης διορισμού, με την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται μέσα σε ένα (1) μήνα από την κοινοποίηση της πράξης διορισμού, αλλιώς η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Καταγράφηκε
sx76
Newbie
*

« Απάντηση #2 στις: 10/03/2010 »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!Ν.3528/07 ΑΡΘΡΟ 19   

αλλιώς η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν κατάλαβα το παραπάνω.
Καταγράφηκε
ANHSYXOS
ΠΕ Νοσηλευτικής
Hero Member

« Απάντηση #3 στις: 10/03/2010 »

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΩΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ(ημερομηνίας ανάληψης υπηρεσίας) ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ..ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Καταγράφηκε
debbieg
ΔΕ Προσωπ. Η/Υ
Jr. Member
**

« Απάντηση #4 στις: 10/03/2010 »

Αν κατάλαβα καλά την ερώτηση σου, έκανες χαρτιά σε κάποιο διαγωνισμό αφού σε είχε καλέσει άλλος φορέας για ορκομωσία και δεν ξέρεις κατά πόσο είχες δικαίωμα υποβολής αίτησης. Αν η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έληγε πριν την ημέρα που ορκίστηκες δεν έχεις κανένα πρόβλημα απολύτως. Αν προσέξεις ο κωδικός 99 που συμπληρώνεις στην αίτηση δηλώνει ότι "κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων δεν κατείχα θέση..κλπ" Για να κατέχεις θέση όμως πρέπει να έχεις ορκιστεί και να έχεις κάνει ανάληψη υπηρεσίας, γιατί μόνο επειδή έχει βγει ένα ΦΕΚ δεν σημαίνει ότι κατέχεις και την θέση. Ίσως για κάποιο λόγο εκ των υστέρων άλλαξες γνώμη, δεν θα μπορείς να κάνεις χαρτιά κάπου αλλού?
Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως... Χαμόγελο
Καταγράφηκε
sx76
Newbie
*

« Απάντηση #5 στις: 10/03/2010 »

Αν κατάλαβα καλά την ερώτηση σου, έκανες χαρτιά σε κάποιο διαγωνισμό αφού σε είχε καλέσει άλλος φορέας για ορκομωσία και δεν ξέρεις κατά πόσο είχες δικαίωμα υποβολής αίτησης. Αν η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έληγε πριν την ημέρα που ορκίστηκες δεν έχεις κανένα πρόβλημα απολύτως. Αν προσέξεις ο κωδικός 99 που συμπληρώνεις στην αίτηση δηλώνει ότι "κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων δεν κατείχα θέση..κλπ" Για να κατέχεις θέση όμως πρέπει να έχεις ορκιστεί και να έχεις κάνει ανάληψη υπηρεσίας, γιατί μόνο επειδή έχει βγει ένα ΦΕΚ δεν σημαίνει ότι κατέχεις και την θέση. Ίσως για κάποιο λόγο εκ των υστέρων άλλαξες γνώμη, δεν θα μπορείς να κάνεις χαρτιά κάπου αλλού?
Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως... Χαμόγελο
Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση αλλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει  σχετική νομοθεσία
Καταγράφηκε
artemi
ΠΕ Μηχανικών
Newbie
*

« Απάντηση #6 στις: 12/03/2010 »

το γραφει καθαρα ο δημοσιουπαλληλικος κωδικας (άρθρο 18 του Ν. 3528/07 ). Η υπαλληλικη σχεση καταρτιζεται με την ορκομωσια και οχι απλα με την εκδοση του ΦΕΚ.
Καταγράφηκε
sx76
Newbie
*

« Απάντηση #7 στις: 16/03/2010 »

Παιδιά ευχαριστώ όσους απάντησαν αλλά επιτέλους έβγαλα άκρη!Ενημερώνω για όσους ενδιαφέρονται επί του θέματος.Μίλησα με το υπουργείο εσωτερικών δημόσιας διοίκησης και με το τμημα διαχείρησης ανθρ. δυναμικού οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι το θέμα δεν έχει αποσαφηνιστεί μεταξυ του ΑΣΕΠ και του υπ.εσωτερικών.(ο ΑΣΕΠ δεν δίνει καμία απάντηση απλά με παραπεμπει στο υπ.εσωτ.)Δηλ. ο ΑΣΕΠ υποστηριζει οτι ένας διορισμός ισχύει απο την ορκομωσία , ενώ το υπουργείο απο το ΦΕΚ διορισμού.Σε ανάλογη περίπτωση υπερίσχυσε ο ΑΣΕΠ εφόσον δεν εδινε τον επόμενο επιλαχών και έτσι ο  επιτυχών του διαγωνισμού ορκιστηκε στην νεα υπηρεσία και παραιτήθηκε απο την προηγούμενη.Και φυσικά σέ αυτό το κράτος δεν πρόκειται ποτέ να αποσαφηνιστούν καποια πράγματα και να μπουν σε τάξη....
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: