*

Διαφήμιση

Αποστολέας Θέμα: Υπολογισμός σύνταξης με διαδοχική ασφάλιση  (Αναγνώστηκε 5833 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mv

 • Newbie
 • *
  • ΠΕ 03 (Δευτεροβ. Εκπ.)
  • Δευτεροβ. Εκπαίδευση
Γειά σας
Γεννήθηκα στις 15/05/1955 και από 01/01/1983 έως 31/08/1990 δούλεψα συνεχώς στον Ιδιωτικό Τομέα (ένσημα ΙΚΑ). Από 03/09/1990 διορίστηκα στο Δημόσιο (εκπαιδευτικός) όπου εργάζομαι μέχρι και σήμερα. Πρόκειται να εξαγοράσω 24 μήνες της στρατιωτικής μου θητείας από τους 26 συνολικά. Το 2013 θα έχω θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και σκοπεύω να βγω στη σύνταξη τον Ιούλιο του 2016 με 36 χρόνια εργασίας και 61 ετών. Τα ερωτήματα μου είναι :
1. Πώς θα υπολογίσω τη σύνταξη που μου αναλογεί από το ΙΚΑ και πώς από το Δημόσιο;
2. Πόσος είναι σήμερα ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή και πού μπορώ να τον βρω;
Ευχαριστώ


Αποσυνδεδεμένος ANHSYXOS

 • Hero Member
 • *****
  • ΠΕ Νοσηλευτικής
  • Δευτεροβ. Εκπαίδευση
καλημερα!    Δ.Τ.Κ. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ                                                                                Εσωτερική  Οικονομία - Τιμές

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) καταρτίζεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) και χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των μεταβολών του γενικού επιπέδου των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών που συνθέτουν το "καλάθι της νοικοκυράς". Η τελευταία αναθεώρηση του ΔΤΚ έλαβε χώρα το 2005 βασιζόμενη στην Έρευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών του αντίστοιχου έτους. Ο ΔΤΚ είναι δείκτης σταθερής βάσης και διατίθεται σε μηνιαία βάση από το 1959 με κοινό έτος 2005=100.

Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή

Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) καταρτίζεται από την ΕΣΥΕ, παράλληλα με τον ΔΤΚ, στο πλαίσιο του βασικού Κανονισμού του Συμβουλίου ΕΚ 2494/95 και άλλων 11 Κανονισμών που θεσπίζουν συγκεκριμένα μέτρα εφαρμογής για την κατάρτισή του. Ο ΕνΔΤΚ, μαζί με τους αντίστοιχους δείκτες των χωρών-μελών της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), υπεισέρχεται στον υπολογισμό του Monetary Union Index of Consumer Prices (MUICP) για τη μέτρηση του πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ για τους σκοπούς της νομισματικής πολιτικής, όπως ορίζονται από τη Συνθήκη για την ΟΝΕ. Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή είναι διαθέσιμος από το 1995 με κοινό έτος βάσης 2005=100.

Πληθωρισμός

Ο σύνθετος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας

Ο σύνθετος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας καταρτίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος χρησιμοποιώντας μια παραλλαγή της μεθοδολογίας που ανέπτυξαν οι Stock και Watson για την κατάρτιση δεικτών δραστηριότητας. Ο σύνθετος δείκτης εξάγεται ως η «κοινή συνιστώσα» οκτώ βασικών βραχυχρόνιων δεικτών που αφορούν σε επιμέρους κλάδους ή τομείς που γενικά αντανακλούν την τρέχουσα δραστηριότητα. Ειδικότερα, χρησιμοποιήθηκαν οι ακόλουθοι δείκτες: Η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα με βάση τις άδειες οικοδομών (ΕΣΥΕ), η παραγωγή τσιμέντου (ΕΣΥΕ), ο όγκος λιανικού εμπορίου (ΕΣΥΕ), η βιομηχανική παραγωγή (ΕΣΥΕ), οι ταξιδιωτικές εισπράξεις (Τράπεζα της Ελλάδος), οι εξαγωγές αγαθών χωρίς πετρελαιοειδή (Τράπεζα της Ελλάδος), τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα (Τράπεζα της Ελλάδος) καθώς και το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΕΣΥΕ). Ο δείκτης παρουσιάζεται σε μηνιαίους ρυθμούς μεταβολής που έχουν αναχθεί σε ετήσια βάση και κανονικοποιηθεί στον ρυθμό μεταβολής του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Διάγραμμα σύνθετου δείκτη οικονομικής δραστηριότητας

Για περισσότερες πληροφορίες, επιλέξτε:

1. Δείκτης Τιμών Καταναλωτή: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΥΕ
2. Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΥΕ
3. Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή: EUROPA - Eurostat - DS HICP
4. Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή: ECB: HICP
5. Τράπεζα της Ελλάδος, Στατιστικό δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας: Τράπεζα της Ελλάδος - Στατιστικά Δελτία
6. Σύνθετος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας: Τράπεζα της Ελλάδος  Νομισματική Πολιτική 2002-2003, Μάρτιος 2003, Πλαίσιο 3, σελ. 67-69
7.Σύνθετος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας:  An indicator measuring underlying economic activity in Greece, S.G.Hall και N.G.Zonzilos, Bank of Greece Working Papers, No. 4, Αύγουστος 2003.
ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΓΕΝ.ΛΟΓ.ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ -ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ   ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
 
 

 
  
  
  
  
 
 
  
 
 

 
 
 
 
 

 
« Τελευταία τροποποίηση: 22/03/2010 by ANHSYXOS »

Αποσυνδεδεμένος mv

 • Newbie
 • *
  • ΠΕ 03 (Δευτεροβ. Εκπ.)
  • Δευτεροβ. Εκπαίδευση
Ευχαριστώ ANHSYXE για τις απαντήσεις σου
Σε ενημερώνω ότι στην ιστοσελίδα του ΓΛΚ δεν υπολογίζουν τις συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση (τουλάχιστον αυτό γράφει σε σημείωση στον υπολογισμό σύνταξης)
Μήπως γνωρίζεις ποιός Δείκτης από αυτούς που μου γράφεις χρησιμοποιείται για να εναρμονιστούν οι μισθοί από το 1983-1990 που είχα ένσημα στον Ιδιωτικό τομέα ώστε να υπολογισθεί το μέρος της σύνταξης από το ΙΚΑ;