*

Διαφήμιση

Αποστολέας Θέμα: ΠΩΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΡΟΣ 2ο  (Αναγνώστηκε 3785 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ANHSYXOS

  • Hero Member
  • *****
    • ΠΕ Νοσηλευτικής
    • Δευτεροβ. Εκπαίδευση
ΕΞΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

 

Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

Τηλ.: 2610 367300 Fax: 2610 367350 www.eap.gr E-Mail: info@eap.gr

Διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους 18, 26 335, Πάτρα

   

 

Αποστολή του Ε.Α.Π. είναι η εξ αποστάσεως παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, με την ανάπτυξη και αξιοποίηση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και μεθόδων διδασκαλίας. Στους σκοπούς του Ε.Α.Π. εντάσσεται η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας καθώς και η ανάπτυξη τεχνολογίας και μεθοδολογίας στο πεδίο της μετάδοσης της γνώσης από απόσταση.

 

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΠ
 
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
 ΣΥΝΟΛΟ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
 
2000/01
 13.475
 10.317
 23.792
 
2004/05
 35.697
 30.282
 65.979
 
2009/10
 33.347
 40.954
 74.301
 
Πηγή: Ανάλυση στοιχείων του ΕΑΠ (Χρήστος Κάτσικας)
 

 

H προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Για την απόκτηση πτυχίου απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση τουλάχιστον 12 Θεματικών Ενοτήτων σε 4 έτη. Στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο γίνονται πέντε ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις ετησίως σε 9 πόλεις  (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Πάτρα - Ηράκλειο - Ιωάννινα - Κομοτηνή - Ξάνθη - Πειραιά - Λάρισα). Ο κάθε φοιτητής, απ’ όπου κι αν βρίσκεται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, μπορεί , με τον κωδικό του :

1. να  βλέπει την βαθμολογία του, είτε κατά μάθημα, είτε για τις εργασίες του, ανά πάσα στιγμή

2. να  αντλεί το διδακτικό του υλικό

3. να δηλώνει τις θεματικές του ενότητες και αυτομάτως η Μονάδα Διακίνησης Υλικού να του αποστέλλει κατ οίκον, το απαιτούμενο εκπαιδευτικό υλικό.

 

Συνοπτική Παρουσίαση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
 
Αριθμός προπτυχιακών φοιτητών
 16.763
 
Αριθμός μεταπτυχιακών φοιτητών
 11.305
 
Συνολικά αποφοιτήσαντες (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί)
 8.320
 
Αριθμός υποτροφιών από το 1998 μέχρι σήμερα
 2.841
 
Εκτίμηση του συνολικού αριθμού των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν μια θέση στο νέο κύκλο σπουδών του ΕΑΠ 
 70 – 80.000
 

 

Η υποβολή αιτήσεων για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΕΑΠ γίνεται ηλεκτρονικά από 1 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου εκάστου έτους. Η επιλογή των φοιτητών γίνεται με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία (κλήρωση). Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής για ένα μόνο πρόγραμμα. Αν κάποιος υποβάλει περισσότερες από μια αιτήσεις, στον έλεγχο που θα γίνει θα απορριφθεί, ακόμα και αν μετά την ηλεκτρονική κατάταξη βρίσκεται μεταξύ των προσωρινώς επιλεγέντων.

 Κάθε χρόνο 70 – 80.000 υποψήφιοι υποβάλλουν αιτήσεις διεκδικώντας μια θέση στα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.  Για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 το Ε.Α.Π. προσφέρει 6 Προπτυχιακά (4.200 θέσεις) και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών (3.500 θέσεις).

           

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
 ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΈΤΟΣ

2011-2012
 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
 
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
 
Εκπαίδευση Ενηλίκων
 160
 
Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας
 100
 
Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας
 90
 
Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας
 70
 
Σπουδές στην Εκπαίδευση
 380
 
Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία
 90
 
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
 
Διασφάλιση Ποιότητας
 270
 
Διαχείριση Αποβλήτων
 120
 
Διαχείριση Τεχνικών Έργων
 190
 
Κατάλυση και προστασία του περιβάλλοντος
 45
 
Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά
 60
 
Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών
 120
 
Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα
 150
 
Περιβαλλοντικός  Σχεδιασμός Έργων Υποδομής
 90
 
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων
 100
 
Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική
 60
 
Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές
 90
 
Τεχνολογία Υλικού και Λογισμικού
 60
 
ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
 
Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)
 270
 
Διοίκηση Μονάδων Υγείας
 210
 
Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας  του Ε.Σ.Υ.
 30
 
Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
 240
 
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
 120
 
Τραπεζική
 280
 
ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
 
Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα
 60
 
Σχεδιασμός Φωτισμού – Πολυμέσα
 45
 
 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΥΝΟΛΟ:

 
 

3.500
 
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
 
Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό
 800
 
Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό
 800
 
Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός
 100
 
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
 
Πληροφορική
 1000
 
Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες
 500
 
ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
 
Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών
 1000
 
 

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΥΝΟΛΟ:

 
 4.200
 
 

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ:
 

7.700
 

 

Το Ε.Α.Π. παρέχει Πτυχία, Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης (Masters), Διδακτορικά Διπλώματα,
Πιστοποιητικά Προπτυχιακής Επιμόρφωσης, Πιστοποιητικά Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης, Πιστοποιητικά Παρακολούθησης Θεματικών Ενοτήτων. Συγκεκριμένα:

Για την απόκτηση Πτυχίου απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση τουλάχιστον 12 Θ.Ε. Η εγγραφή των φοιτητών προϋποθέτει την κατοχή τίτλου απόλυσης Λυκείου ή ισότιμου ή αντίστοιχου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού.

Για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα ανώτατης εκπαίδευσης συγγενούς γνωστικού αντικειμένου, επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση τεσσάρων τουλάχιστον Θεματικών Ενοτήτων και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Για την απόκτηση Διδακτορικού διπλώματος απαιτείται η κατοχή συγγενούς μεταπτυχιακού τίτλου και η συγγραφή διδακτορικής διατριβής.

Τα Πιστοποιητικά Προπτυχιακής Επιμόρφωσης απονέμονται στους προπτυχιακούς φοιτητές που έχουν εισαχθεί στο Ε.Α.Π. για να παρακολουθήσουν Πρόγραμμα προπτυχιακής επιμόρφωσης συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, το οποίο περιλαμβάνει από 1 έως 11 Θ.Ε.

Τα Πιστοποιητικά Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης μπορεί να απονέμεται σε πτυχιούχους ή διπλωματούχους ανώτατης εκπαίδευσης, που έχουν εισαχθεί στο Ε.Α.Π. για να παρακολουθήσουν πρόγραμμα μεταπτυχιακής επιμόρφωσης συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, που ορίζεται με απόφαση της Συγκλήτου και πάντως μικρότερης εκείνης που απαιτείται για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης.

Τα Πιστοποιητικά Παρακολούθησης Θ.Ε. παρέχονται σε φοιτητές του Ε.Α.Π. ύστερα από αίτησή τους και δήλωσή τους ότι δεν επιθυμούν να ολοκληρώσουν κάποιο από τα Προγράμματα Σπουδών, με την προϋπόθεση επιτυχούς εξέτασης σε μια ή περισσότερες Θ.Ε. 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Ε.Α.Π.

Κατά το διάστημα της υποβολής των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο τηλέφωνο 2610 367300. Ειδικά για το διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2010 μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2010 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Για τις προϋποθέσεις εισαγωγής των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στο τηλέφωνο:  2610 367505

Για τις προϋποθέσεις εισαγωγής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στο τηλέφωνο: 2610 367506

 

 

 

Σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

http://www.ouc.ac.cy/index.php?page=study_info&lang=gr

Πληροφορίες για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Λεωφόρος Διγενή Ακρίτα 13-15, Αδαμάντειο Μέγαρο 1055 Λευκωσία, Κύπρος. Τηλ.: +357 22 411600 Φαξ: +357 22 411601

http://www.ouc.ac.cy/index.php?page=uni_info&lang=gr

 

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι κρατικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που παρέχει πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς επίσης και εκπαιδευτικά / επιμορφωτικά προγράμματα σύντομης διάρκειας, με τη μέθοδο της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι ισότιμο με όλα τα αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του κόσμου, ανεξάρτητα από τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν - συμβατική ή μη. Τα προγράμματά του είναι δομημένα με το σύστημα των Ευρωπαϊκών Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) και έτσι δίδεται η δυνατότητα στους φοιτητές να έχουν αμφίδρομη σχέση μεταξύ των συμβατικών πανεπιστημίων και του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ο φοιτητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου δεν είναι αναγκασμένος να παρευρίσκεται σε αίθουσες διδασκαλίας για να παρακολουθήσει διαλέξεις και φροντιστηριακές ή εργαστηριακές ασκήσεις, αλλά έχει τη δυνατότητα να σπουδάζει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, από το χώρο διαμονής του, ανεξαρτήτως της απόστασης από την έδρα του Πανεπιστημίου.

 Τα Προγράμματα Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι δομημένα στη βάση Θεματικών Ενοτήτων (Θ.Ε.), με την εφαρμογή του συστήματος των Ευρωπαϊκών Πιστωτικών Μονάδων (European Credit Transfer System – ECTS). Η Θεματική Ενότητα αποτελεί τη βασική λειτουργική μονάδα των Προγραμμάτων Σπουδών, και καλύπτει ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο.  Κάθε Θ.Ε. περιλαμβάνει ύλη που αντιστοιχεί σε τρία περίπου μαθήματα συμβατικού πανεπιστημίου και διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (δηλ. 10 μήνες περίπου).

 Στους φοιτητές εξασφαλίζεται πρόσβαση στην Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης, στην οποία φορτώνονται  όλες οι πληροφορίες πρακτικής και διαδικαστικής φύσεως για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τα Προγράμματα Σπουδών. Εκεί αναφέρονται οι στόχοι του Προγράμματος, οι Θεματικές Ενότητες τις οποίες περιλαμβάνει,  οι στόχοι κάθε Θ.Ε., η διδακτέα και εξεταστέα ύλη, και το χρονοδιάγραμμα μελέτης και υποβολής γραπτών εργασιών.

Οι διαδικασίες διδασκαλίας και μάθησης στα πλαίσια της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πραγματοποιούνται αξιοποιώντας:

·                     το ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό, το οποίο λαμβάνει ο φοιτητής είτε μέσω του επίγειου /δορυφορικού διαδικτύου (INTERNET), είτε σε CD/DVD, είτε ακόμη σε έντυπη μορφή,

·                     τη δυνατότητα παρακολούθησης διαλέξεων μέσω του διαδικτύου ή και της συνδρομητικής τηλεόρασης - σε μελλοντικό στάδιο - σε συγκεκριμένα ωράρια που καθορίζει ο καθηγητής,   

·                     την  Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης μέσω της οποίας ο φοιτητής μπορεί:             

         - να αντλήσει όλες τις σχετικές πληροφορίες για τις Θεματικές Ενότητες που παρακολουθεί,

         -  να έρθει σε επαφή με τον καθηγητή του μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης τεχνολογίας (chat, videochat, forum),

         -  να ανταλλάξει ιδέες με άλλους φοιτητές που παρακολουθούν την ίδια Θεματική Ενότητα,

·                     Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για την απευθείας επικοινωνία του καθηγητή με τους φοιτητές ή/και το τηλέφωνο σε προκαθορισμένες ώρες.

 

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ξεκινά τον Ιανουάριο του 2011 μεταπτυχιακό πρόγραμμα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στον τομέα των Επιστημών της Αγωγής. Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα σε όσους διαθέτουν τουλάχιστον ένα πρώτο καταληκτικό τίτλο σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου, συναφή με το χώρο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος, να αποκτήσουν μεταπτυχιακό τίτλο master στις Επιστήμες της Αγωγής, με κατεύθυνση (α) την Εκπαιδευτική Διοίκηση, ή (β) τα Αναλυτικά Προγράμματα, ή (γ) την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

          Η επιλογή των εισακτέων θα γίνει με βάση τις διαδικασίες μοριοδότησης που εφαρμόζει το Πανεπιστήμιο, οι οποίες διαλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατοχή ενός πρώτου καταληκτικού τίτλου σπουδών, απασχόληση σε αντικείμενο που σχετίζεται με το  χώρο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχετική εργασιακή εμπειρία.

          Το εν λόγω πρόγραμμα σπουδών θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2011. Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 1750 Euro για κάθε Θεματική Ενότητα (4 Θεματικές Ενότητες). Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι κρατικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, πλήρως αναγνωρισμένο, και παρέχει σπουδές αποκλειστικά με τη μεθοδολογία της Ανοικτής και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

 

            Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 θα προσφερθεί το πτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και τα μεταπτυχιακά «Επιστήμες της Αγωγής», «Διοίκηση Μονάδων Υγείας», «Ειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα».  Επίσης θα προσφερθεί το αυτοχρηματοδοτούμενο μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  «Διοίκηση Επιχειρήσεων» με δύο κατευθύνσεις: Τη "Διοίκηση Επιχειρήσεων" και την "Τραπεζική/Χρηματοοικονομική".

          Κατά μέσο όρο κάθε Θεματική Ενότητα απαιτεί μελέτη περίπου 10-14 ωρών την βδομάδα. Αυτό φυσικά εξαρτάται και από το κάθε άτομο. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέχρι 2 Θεματικές Ενότητες ανά ακαδημαϊκό έτος. Αναλόγως των υποχρεώσεων του, κάθε φοιτητής είναι σημαντικό να κρίνει πόσο χρόνο μπορεί να διαθέσει για μελέτη και ακολούθως να αποφασίσει για το πόσες, Θεματικές Ενότητες θα πάρει. Αυτή η απόφαση είναι πολύ σημαντική γιατί η αποχώρηση απο Θεματική Ενότητα στο μέσο του ακαδημαϊκού έτους δεν είναι εφικτή και δυνατό να οδηγήσει σε απώλεια των διδάκτρων για τη Θεματική Ενότητα.

          Οι γλώσσες διδασκαλίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι οι επίσημες γλώσσες της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελληνική και Τουρκική. Βασική γλώσσα διδασκαλίας είναι η Ελληνική!

 

 

Το Διεθνές Τηλεματικό Πανεπιστήμιο -  UNINETTUNO

Το Πανεπιστήμιο χωρίς Σύνορα

Πληροφορίες: www.uninettunouniversity.net UNINETTUNO - Corso V. Emanuele II, 39 00186 Roma ITALIA, Toll-free number: 800 333 647 info@uninettunouniversity.net και στο Γραφείο Διασύνδεσης στην Ελλάδα τηλ. 210 7228678, 210 7018145 atheneum@otenet.gr

 

          Το Διεθνές Τηλεματικό Πανεπιστήμιο UNINETTUNO αποτελεί επίσης ένα από σημαντικότερα Ανοικτά Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Η εκπαίδευση λαμβάνει χώρα μέσα από ειδικές εκπαιδευτικές πλατφόρμες και το διαδίκτυο σε πέντε διαφορετικές γλώσσες στις οποίες έχουν προστεθεί και τα Ελληνικά. Η διαδικασία φοίτησης διενεργείται εξ΄ ολοκλήρου από το Πανεπιστήμιο που εδρεύει στη Ρώμη της Ιταλίας και αποκλειστικά από αυτό. Ειδικά για τους Έλληνες φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν από απόσταση “το Διεθνές Τηλεματικό Πανεπιστήμιο προσφέρει μία μοναδική εναλλακτική ευκαιρία, ιδιαίτερα μετά την ενσωμάτωση των ελληνικών ως μία από τις επίσημες γλώσσες διδασκαλίας του” (Δρ. Κυριάκος Κουβελιώτης - Διευθυντής Τηλεματικού Πόλου του Πανεπιστημίου στην Ελλάδα).

Αναγνώριση Πανεπιστημίου

Το Τμήμα Α΄ Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ομόφωνα αποφάσισε, μετά από εισήγηση των Ακαδημαϊκών Συμβούλων και τη σύμφωνη γνώμη της Εκτελεστικής Επιτροπής που μελέτησαν τους Οδηγούς Σπουδών και τα στοιχεία που υπάρχουν στην Υπηρεσία, την αναγνώριση του Ιδρύματος ως Ομοταγούς προς τα ελληνικά ΑΕΙ (ΠΡΑΚΤΙΚΟ 92 της Συνεδρίας της 12ης Μαρτίου 2010).

Tρόπος Οργάνωσης

To Διεθνές Τηλεματικό Πανεπιστήμιο UNINETTUNO είναι από τα μοναδικά ιδρύματα που δραστηριοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα. Στο  UNINETTUNO, διδάσκουν διακεκριμένοι καθηγητές από τα πιο σημαντικά Πανεπιστήμια του κόσμου όπου υλοποιούνται προγράμματα σε διάφορες γλώσσες τόσο σε πραγματικές αίθουσες όσο και σε εικονικές οι οποίες βρίσκονται στο διαδίκτυο. Ο φοιτητής μπορεί να παρακολουθήσει το Διεθνές Τηλεματικό Πανεπιστήμιο UNINETTUNO από όπου και αν βρίσκεται. Η απόσταση, ο χώρος και ο χρόνος δεν αποτελούν κανένα εμπόδιο.

Η δομή του Πανεπιστημίου περιλαμβάνει το Διεθνές Κέντρο, Σχολές, Προγράμματα Σπουδών και Τεχνολογικά Κέντρα / Πόλοι. Τα Τεχνολογικά Κέντρα/ Πόλοι βρίσκονται στην Ιταλία και στο εξωτερικό και προσφέρουν  υπηρεσίες υποστήριξης και πληροφόρησης προς τους φοιτητές. Είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία που είναι απαραίτητη έτσι ώστε η φοίτηση στα εξ’ αποστάσεως προγράμματα να είναι απρόσκοπτη. Ως αποτέλεσμα, οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν σε διδακτικές δραστηριότητες μέσω τηλεδιασκέψεων και άλλων σύγχρονων και καινοτόμων μορφών εκπαιδευτικής μεθοδολογίας. Αυτές οι τοποθεσίες αποτελούν ένα πραγματικό σημείο συνάντησης για φοιτητές, καθηγητές και βοηθούς καθηγητές. Τα διοικητικά όργανα είναι η Επιτροπή των Προέδρων, ο Πρόεδρος, ο Πρύτανης, η Ακαδημαϊκή Σύγκλητος, τα Συμβούλια των Σχολών / Κοσμητείες, η Ομάδα Αξιολόγησης και η Επιτροπή των Εξεταστών.

Στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν έξι Σχολές / Κοσμητείες - Faculties:

Σχολή Οικονομικών Σπουδών

Σχολή Νομικών Σπουδών

Σχολή Μηχανικής

Σχολή Φιλολογίας

Σχολή Ψυχολογίας

Σχολή Επιστημών Επικοινωνίας

Οι τελικές εξετάσεις του κάθε μαθήματος για το επιλεγμένο πρόγραμμα μελέτης ολοκληρώνονται σε προσωπικό επίπεδο ακολουθώντας ένα προσχεδιασμένο πρόγραμμα όπως έχει αποφασιστεί από την Επιτροπή Καθηγητών και από τους διευθύνοντες του Διεθνούς Τηλεματικού Πανεπιστημίου UNINETTUNO. Το Πανεπιστήμιο αναγνωρίζει τμήματα σπουδών / διδακτικές μονάδες που έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλα ανώτατα ιδρύματα και χρησιμοποιεί το σύστημα διδακτικών μονάδων ECTS. Η αξιολόγηση κάθε διδακτικής / θεματικής ενότητας περιλαμβάνει διά ζώσης γραπτές εργασίες και γραπτές εξετάσεις.