*

Διαφήμιση

Αποστολέας Θέμα: ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ  (Αναγνώστηκε 16015 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eliana_1976_

 • Full Member
 • ***
  • ΔΕ Προσωπ. Η/Υ
Απ: ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
« Απάντηση #30 στις: 27/03/2012 »
Εργάζομαι σε υπουργείο και θέλω να πάρω άδεια άνευ αποδοχών για ανατροφή παιδιού. Με ενδιαφέρει όμως να μετράει και σαν πραγματικός χρόνος υπηρεσίας, δεδομένου ότι θέλω να συμπληρώσω πενταετία και να ζητήσω μετάταξη. Η Eliana 1976 αναφέρει τον Ν. 3513/2006 ο οποίος κάνει προσθήκη στον νόμο ν. 2683/1999. Αυτό σημαίνει ότι ισχύει και για τον Ν. 3528/2007;
Μπορώ να επικαλεστώ αυτούς τους νόμους για να μετράει η άνευ αποδοχών ως πραγματικός χρόνος υπηρεσίας;

επειδη με ενδιεφερε και μενα το ιδιο θεμα, καποια στιγμη (πριν απο 1 περιπου χρονο) το εψαξα, και μου ειπαν απο το υπουργειο εσωτερικων οτι η συγκεκριμενη αδεια δεν μετραει ως πραγματικος χρονος υπηρεσιας.

Αν μιλάμε για την άδεια ανευ αποδοχών εφόσον έχεις τέκνο ηλικίας έως ενός έτος πολύ λάθος σου απάντησαν από το υπουργείο. Επειδή κι εγώ το έψαξα γιατί πέρυσι κάποιους μήνες ανευ αποδοχών .......... Είναι η μοναδική άδεια ανευ αποδοχών που αναγνωρίζεται ως πραγματικός χρόνος υπηρεσίας. Πως γίνεται ;;; Απλά ζητάς με αίτηση από την υπηρεσία σου άδεια ανευ αποδοχών έως 2 έτη (μπορείς να πάρεις και λιγότερη και ανά πάσα στιγμή μπορείς να κάνεις διακοπή) για ανατροφή τέκνου έως 6 ετών. Παλιά η άδεια αυτή δεν περνούσε υπηρεσιακό, τώρα τη στέλνουν και υπηρεσιακό. Η υπηρεσία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να σου τη χορηγήσει θέλει δε θέλει. Οταν σου τη χορηγήσε με σχετική απόφαση τότε στέλνει έγγραφο στο ταμείο που ασφαλίζεσαι π.χ οπαδ που αναφέρει ότι βρίσκεσαι σε άδεια ανευ αποδοχών. Ο οπαδ σου στέλνει μετά εγγραφο που αναφέρει τις ασφαλιστικές εισφορές που θα πρέπει να καταβάλλεις κάθε μήνα για να κρατήσεις την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη (βιβλιάριο) και έναν λογαριασμό που θα καταθέτεις τα χρήματα αυτά κάθε μηνα μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία. Αν δεν δεχτείς να πληρώνεις αυτές τις εισφορές τότε το ταμείο σου π.χ οπαδ θα σου στείλει έγγραφο να καταθέσεις το βιβλιάριό σου στην υπηρεσία τους για όσο χρονικό διάστημα θα είσαι σε άδεια ανευ.
Τωρα πως θα αναγνωρίσεις το χρόνο αυτό. Οταν θα λήξει ο χρόνος της ανευ αποδοχών αδείας σου και επιστρέψεις στην υπηρεσία σου ....... τότε η υπηρεσία σου θα στείλει έγγραφο στο επικουρικό σου και στο συνταξιοδοτικό σου (εφαπαξ) το διάστημα που πήρες ανευ και ότι ζητάς να τα αναγνωρίσεις πληρώνοντας όλες τις εισφορές. Μπορείς να πληρώσεις είτε εφάπαξ το ποσό που θα αναλογεί για τους μήνες της ανευ αποδοχών και θα έχεις και έκπτωση 15% είτε σε δόσεις οι οποίες θα παρακρατούνται από τις μηνιαίες σου αποδοχές. Αυτή είναι η διαδικασία γιατί ήδη την έχω κάνει.


Αποσυνδεδεμένος eliana_1976_

 • Full Member
 • ***
  • ΔΕ Προσωπ. Η/Υ
Απ: ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
« Απάντηση #31 στις: 27/03/2012 »
ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Στους υπαλλήλους επιτρέπεται η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές, συνολικής διάρκειας έως δύο (2) ετών, ύστερα από αίτηση τους και γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους. (άρθρο 58 παρ.2 Ν.3584/07)

Η άδεια χορηγείται υποχρεωτικά, χωρίς γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου, όταν πρόκειται για ανατροφή παιδιού ηλικίας έως και έξι (6) ετών. Διάστημα τριών (3) μηνών της άδειας αυτής χορηγείται με πλήρεις αποδοχές στην περίπτωση γέννησης τρίτου (3ου) παιδιού και άνω. (άρθρο 60 παρ.1 Ν.3584/07)


Σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 60 του Ν.3584/07 δικαιούχοι της άδειας είναι και οι δύο γονείς εναλλακτικά.

Όταν ο ένας γονέας λάβει την άδεια της παρ. 1 του άρθρου 60 του Ν.3584/07, ο άλλος δεν έχει δικαίωμα να κάνει χρήση των διευκολύνσεων της παρ. 2 του άρθρου αυτού για το ίδιο διάστημα. (άρθρο 60 παρ.4 Ν.3584/07)

Ο χρόνος της άδειας χωρίς αποδοχές δεν αποτελεί σ’ αυτή την περίπτωση χρόνο πραγματικής υπηρεσίας. (άρθρο 58 παρ.5 Ν.3584/07)

Η άδεια που χορηγείται για ανατροφή παιδιού θεωρείται χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας με την προϋπόθεση της καταβολής από τον υπάλληλο των προβλεπόμενων ασφαλιστικών ει­σφορών. (άρθρο 3 παρ.6 Ν.3513/06)Σε σχετικό ερώτημα που αφορούσε στην χορήγηση της άδειας άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνο, το ΥΠ.ΕΣ. απάντησε ως εξής:
Το διάστημα των τριών μηνών που χορηγείται πλέον με πλήρεις αποδοχές στους υπαλλήλους που έχουν τρία τέκνα και άνω (δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 53 του Υ.Κ.) αποτελεί μέρος της συνολικής άδειας άνευ αποδοχών διάρκειας έως δύο έτη η οποία χορηγείται υποχρεωτικά όταν πρόκειται για ανατροφή τέκνου ηλικίας κάτω των έξι ετών (πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 53 και παρ. 2 του άρθρου 51 του Υ.Κ.).
Η εν λόγω άδεια άνευ αποδοχών των δύο ετών δύναται να χορηγηθεί είτε συνεχόμενα για όλη τη διάρκεια της ή τμηματικά για όσο χρόνο επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος υπάλληλος.
Ως εκ τούτου ο υπάλληλος με τρία τέκνα και άνω δύναται να λάβει εφόσον το επιθυμεί μόνο τρεις μήνες από τη συνολική άδεια άνευ αποδοχών οι οποίοι εξυπακούεται ότι θα είναι στην περίπτωση αυτή με πλήρεις αποδοχές Ακολούθως ο υπάλληλος δύναται να λάβει και το υπόλοιπο διάστημα της άδειας άνευ αποδοχών που απομένει.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω άδεια άνευ αποδοχών των δύο ετών και συνεπώς και το επίμαχο τρίμηνο δύναται να χορηγηθεί και κατά τη διάρκεια χρήσης των διευκολύνσεων ανατροφής της παρ. 2 του άρθρου 53 του Υ.Κ. (μειωμένο ωράριο). Επισημαίνεται ωστόσο ότι το τρίμηνο αυτό δεν χορηγείται σε ώρες.
Τέλος αναφορικά με την καταβολή των εξόδων κίνησης παρακαλούμε για την απάντηση σας λόγω αρμοδιότητας. (Εφημερίδα ΠΟΕ-ΟΤΑ Τευχ.106 Οκτώβριος 2007)
Αποσυνδεδεμένος eliana_1976_

 • Full Member
 • ***
  • ΔΕ Προσωπ. Η/Υ
Απ: ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
« Απάντηση #32 στις: 27/03/2012 »
ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Επιτρέπεται η χορήγηση στον υπάλληλο, μετά από αίτηση του, άδειας χωρίς αποδοχές, εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν. Η άδεια αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τον έναν (1) μήνα εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους. (άρθρο 58 παρ.1 Ν.3584/07)

Ο χρόνος της άδειας χωρίς αποδοχές αποτελεί χρόνο πραγματικής υπηρεσίας. (άρθρο 58 παρ.5 Ν.3584/07)


--------------------------------------------------------------------------------
Δεν αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία για την εξέλιξη στα μισθολογικά κλιμάκια το χρονικό διάστημα, που ο υπάλληλος του Δημοσίου εργάζεται σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν αυτή η υπηρεσία παρέχεται κατά τη διάρκεια της εργασίας του και δεν έχει παρασχεθεί πριν το διορισμό του. (Γν ΝΣΚ 380/2011)

Ερώτημα: Αφαιρείται από τον πραγματικό χρόνο υπηρεσίας άδεια άνευ αποδοχών (6) ημερών που χορηγήθηκε το έτος 1987 και εάν ναι βάσει ποιού Νόμου;

Απάντηση: Εφαρμοστέες εν προκειμένω είναι οι εξής διατάξεις:
Παρ.1, 4 και 5 του άρθρου 58 του Ν.3584/2007:

«1. Επιτρέπεται η χορήγηση στον υπάλληλο, μετά από αίτηση του, άδειας χωρίς αποδοχές, εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν. Η άδεια αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τον έναν (1) μήνα εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

4.Στον υπάλληλο που αποδέχεται θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό, στον οποίο μετέχει η Ελλάδα, χορηγείται μετά από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι πέντε (5) έτη, η οποία μπορεί να παραταθεί με την ίδια διαδικασία για μία ακόμη πενταετία. Αν ο υπάλληλος δεν εμφανισθεί να αναλάβει καθήκοντα μέσα σε δύο (2) μήνες από τη λήξη της άδειας, θεωρείται ότι παραιτήθηκε αυτοδικαίως από την υπηρεσία.

5.Ο χρόνος της άδειας χωρίς αποδοχές αποτελεί χρόνο πραγματικής υπηρεσίας μόνο στις περιπτώσεις των παραγράφων 1 και 4 του παρόντος.»

Άρθρο 232 του Ν.3584/2007:

«Καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος Κώδικα ή ρυθμίζει διαφορετικά τα θέματα που διέπονται από αυτόν.»

Άρθρο δεύτερο του Ν.3584/2007:

«Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πλην των διατάξεων των άρθρων 87 έως και 89, οι οποίες αρχίζουν να ισχύουν από την 1η Ιουλίου 2008.»

Σχετικά με την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων δείτε τη σχετική υπ’ αριθ. 308/2008 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.


--------------------------------------------------------------------------------
Ερώτημα: Η διάταξη της παρ.4 του άρθρου 37 του  Ν.3986/2011 αφορά τους δημοτικούς υπαλλήλους;


Απάντηση: Με την παρ.4 του άρθρου 37 του Ν.3986/2011 τροποποιήθηκε η παρ.2 του άρθρου 51 του Ν.3528/2007 ως εξής: «2.Στους υπαλλήλους επιτρέπεται η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές συνολικής διάρκειας έως πέντε (5) ετών, ύστερα από αίτηση τους και γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους.»

Σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 220 του Ν.3584/2007 «1.Γενικοί ή ειδικοί νόμοι, διατάγματα και αποφάσεις που περιλαμβάνουν διατάξεις που αφορούν στην υπηρεσιακή, εν γένει, κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, δεν ισχύουν για τους υπαλλήλους που διέπονται από τις διατάξεις του παρόντος, εάν δεν γίνεται ρητή παραπομπή, σε αυτούς.»

Από τις προπαρατεθείσες διατάξεις προκύπτει, σαφώς, ότι η ανωτέρω τροποποίηση της διάρκειας της χορηγούμενης άδειας άνευ αποδοχών στους δημοσίους υπαλλήλους δεν αφορά τους δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς γι αυτούς εφαρμόζεται το άρθρο 58 του Ν.3584/2007, το οποίο δεν τροποποιήθηκε με το Ν.3986/2011.

Ωστόσο, στην υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Γ.51/683/οικ.15718/05.08.2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφέρεται ότι «οι ανωτέρω διατάξεις ισχύουν και για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των Ο.Τ.Α. α’ και β΄ βαθμού (παρ.4 και 5 του άρθρου 37 του Ν.3986/2011).»

Προς διευκρίνιση της ανωτέρω Εγκυκλίου, τηλεφωνήσαμε στο Τμήμα Δικαιωμάτων & Υποχρεώσεων του Υπουργείου, το οποίο μας επιβεβαίωσε ότι η διάταξη της παρ.4 του άρθρου 37 του Ν.3986/2011 δεν αφορά τους δημοτικούς υπαλλήλους και μας πληροφόρησε ότι θα υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση που θα τροποποιεί την αντίστοιχη ρύθμιση (άρθρο 58 του ΚΔΚΥ) της άδειας άνευ αποδοχών των δημοτικών υπαλλήλων.

Σχετικά με την την παρ 4 του άρθρου 37 του ν. 3986/11 δείτε την εγκύκλιο 72/2011 του ΙΚΑ.


Αποσυνδεδεμένος pstam

 • Sr. Member
 • ****
  • ΠΕ Διοικητικού / Οικονομικού
  • Υπουργείο
Απ: ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
« Απάντηση #33 στις: 28/03/2012 »
Παιδιά τελικά η άνευ αποδοχών δεν θεωρείται συντάξιμη και πραγματική θητεία, όπως λέει ο 3986/2011 (παρ. 4, άρθρο 37) και σύμφωνα με την εγκύκλιο Αριθμ. Πρωτ.:ΔΙΔΑΔ/Φ. 51/683/οικ.15718, έτσι δεν είναι; eliana;

Αποσυνδεδεμένος elf

 • Newbie
 • *
  • ΔΕ Γραφικών Τεχνών
  • Υπουργείο
Απ: ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
« Απάντηση #34 στις: 28/03/2012 »
Εργάζομαι σε υπουργείο και θέλω να πάρω άδεια άνευ αποδοχών για ανατροφή παιδιού. Με ενδιαφέρει όμως να μετράει και σαν πραγματικός χρόνος υπηρεσίας, δεδομένου ότι θέλω να συμπληρώσω πενταετία και να ζητήσω μετάταξη. Η Eliana 1976 αναφέρει τον Ν. 3513/2006 ο οποίος κάνει προσθήκη στον νόμο ν. 2683/1999. Αυτό σημαίνει ότι ισχύει και για τον Ν. 3528/2007;
Μπορώ να επικαλεστώ αυτούς τους νόμους για να μετράει η άνευ αποδοχών ως πραγματικός χρόνος υπηρεσίας;

επειδη με ενδιεφερε και μενα το ιδιο θεμα, καποια στιγμη (πριν απο 1 περιπου χρονο) το εψαξα, και μου ειπαν απο το υπουργειο εσωτερικων οτι η συγκεκριμενη αδεια δεν μετραει ως πραγματικος χρονος υπηρεσιας.

Αν μιλάμε για την άδεια ανευ αποδοχών εφόσον έχεις τέκνο ηλικίας έως ενός έτος πολύ λάθος σου απάντησαν από το υπουργείο. Επειδή κι εγώ το έψαξα γιατί πέρυσι κάποιους μήνες ανευ αποδοχών .......... Είναι η μοναδική άδεια ανευ αποδοχών που αναγνωρίζεται ως πραγματικός χρόνος υπηρεσίας. Πως γίνεται ;;; Απλά ζητάς με αίτηση από την υπηρεσία σου άδεια ανευ αποδοχών έως 2 έτη (μπορείς να πάρεις και λιγότερη και ανά πάσα στιγμή μπορείς να κάνεις διακοπή) για ανατροφή τέκνου έως 6 ετών. Παλιά η άδεια αυτή δεν περνούσε υπηρεσιακό, τώρα τη στέλνουν και υπηρεσιακό. Η υπηρεσία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να σου τη χορηγήσει θέλει δε θέλει. Οταν σου τη χορηγήσε με σχετική απόφαση τότε στέλνει έγγραφο στο ταμείο που ασφαλίζεσαι π.χ οπαδ που αναφέρει ότι βρίσκεσαι σε άδεια ανευ αποδοχών. Ο οπαδ σου στέλνει μετά εγγραφο που αναφέρει τις ασφαλιστικές εισφορές που θα πρέπει να καταβάλλεις κάθε μήνα για να κρατήσεις την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη (βιβλιάριο) και έναν λογαριασμό που θα καταθέτεις τα χρήματα αυτά κάθε μηνα μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία. Αν δεν δεχτείς να πληρώνεις αυτές τις εισφορές τότε το ταμείο σου π.χ οπαδ θα σου στείλει έγγραφο να καταθέσεις το βιβλιάριό σου στην υπηρεσία τους για όσο χρονικό διάστημα θα είσαι σε άδεια ανευ.
Τωρα πως θα αναγνωρίσεις το χρόνο αυτό. Οταν θα λήξει ο χρόνος της ανευ αποδοχών αδείας σου και επιστρέψεις στην υπηρεσία σου ....... τότε η υπηρεσία σου θα στείλει έγγραφο στο επικουρικό σου και στο συνταξιοδοτικό σου (εφαπαξ) το διάστημα που πήρες ανευ και ότι ζητάς να τα αναγνωρίσεις πληρώνοντας όλες τις εισφορές. Μπορείς να πληρώσεις είτε εφάπαξ το ποσό που θα αναλογεί για τους μήνες της ανευ αποδοχών και θα έχεις και έκπτωση 15% είτε σε δόσεις οι οποίες θα παρακρατούνται από τις μηνιαίες σου αποδοχές. Αυτή είναι η διαδικασία γιατί ήδη την έχω κάνει.

Eliana 1976 και εγώ το ίδιο με την pstam κατάλαβα. Ειδικά η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου που παραθέτεις (308/2008) είναι αρνητική. Κάνει αναφορά και στον Ν. 2699/1999 ο οποίος καταργείται βάση του άρθρου 168 του Ν. 3528/2007. Άρα τι νόμο πρέπει να επικαλεστώ για τα παραπάνω που παραθέτεις; Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά. Ευχαριστώ για τη απάντηση σου

Αποσυνδεδεμένος turms

 • Jr. Member
 • **
  • ΠΕ Διοικητικού / Οικονομικού
  • Υπουργείο
Απ: ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
« Απάντηση #35 στις: 29/03/2012 »
Εργάζομαι σε υπουργείο και θέλω να πάρω άδεια άνευ αποδοχών για ανατροφή παιδιού. Με ενδιαφέρει όμως να μετράει και σαν πραγματικός χρόνος υπηρεσίας, δεδομένου ότι θέλω να συμπληρώσω πενταετία και να ζητήσω μετάταξη. Η Eliana 1976 αναφέρει τον Ν. 3513/2006 ο οποίος κάνει προσθήκη στον νόμο ν. 2683/1999. Αυτό σημαίνει ότι ισχύει και για τον Ν. 3528/2007;
Μπορώ να επικαλεστώ αυτούς τους νόμους για να μετράει η άνευ αποδοχών ως πραγματικός χρόνος υπηρεσίας;

επειδη με ενδιεφερε και μενα το ιδιο θεμα, καποια στιγμη (πριν απο 1 περιπου χρονο) το εψαξα, και μου ειπαν απο το υπουργειο εσωτερικων οτι η συγκεκριμενη αδεια δεν μετραει ως πραγματικος χρονος υπηρεσιας.

Αν μιλάμε για την άδεια ανευ αποδοχών εφόσον έχεις τέκνο ηλικίας έως ενός έτος πολύ λάθος σου απάντησαν από το υπουργείο. Επειδή κι εγώ το έψαξα γιατί πέρυσι κάποιους μήνες ανευ αποδοχών .......... Είναι η μοναδική άδεια ανευ αποδοχών που αναγνωρίζεται ως πραγματικός χρόνος υπηρεσίας. Πως γίνεται ;;; Απλά ζητάς με αίτηση από την υπηρεσία σου άδεια ανευ αποδοχών έως 2 έτη (μπορείς να πάρεις και λιγότερη και ανά πάσα στιγμή μπορείς να κάνεις διακοπή) για ανατροφή τέκνου έως 6 ετών. Παλιά η άδεια αυτή δεν περνούσε υπηρεσιακό, τώρα τη στέλνουν και υπηρεσιακό. Η υπηρεσία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να σου τη χορηγήσει θέλει δε θέλει. Οταν σου τη χορηγήσε με σχετική απόφαση τότε στέλνει έγγραφο στο ταμείο που ασφαλίζεσαι π.χ οπαδ που αναφέρει ότι βρίσκεσαι σε άδεια ανευ αποδοχών. Ο οπαδ σου στέλνει μετά εγγραφο που αναφέρει τις ασφαλιστικές εισφορές που θα πρέπει να καταβάλλεις κάθε μήνα για να κρατήσεις την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη (βιβλιάριο) και έναν λογαριασμό που θα καταθέτεις τα χρήματα αυτά κάθε μηνα μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία. Αν δεν δεχτείς να πληρώνεις αυτές τις εισφορές τότε το ταμείο σου π.χ οπαδ θα σου στείλει έγγραφο να καταθέσεις το βιβλιάριό σου στην υπηρεσία τους για όσο χρονικό διάστημα θα είσαι σε άδεια ανευ.
Τωρα πως θα αναγνωρίσεις το χρόνο αυτό. Οταν θα λήξει ο χρόνος της ανευ αποδοχών αδείας σου και επιστρέψεις στην υπηρεσία σου ....... τότε η υπηρεσία σου θα στείλει έγγραφο στο επικουρικό σου και στο συνταξιοδοτικό σου (εφαπαξ) το διάστημα που πήρες ανευ και ότι ζητάς να τα αναγνωρίσεις πληρώνοντας όλες τις εισφορές. Μπορείς να πληρώσεις είτε εφάπαξ το ποσό που θα αναλογεί για τους μήνες της ανευ αποδοχών και θα έχεις και έκπτωση 15% είτε σε δόσεις οι οποίες θα παρακρατούνται από τις μηνιαίες σου αποδοχές. Αυτή είναι η διαδικασία γιατί ήδη την έχω κάνει.

έχω 2 ερωτησεις
1. αναφέρεις ότι "Οταν θα λήξει ο χρόνος της ανευ αποδοχών αδείας σου και επιστρέψεις στην υπηρεσία σου ....... τότε η υπηρεσία σου θα στείλει έγγραφο στο επικουρικό σου και στο συνταξιοδοτικό σου (εφαπαξ) το διάστημα που πήρες ανευ και ότι ζητάς να τα αναγνωρίσεις πληρώνοντας όλες τις εισφορές"
Δηλαδη για παραδειγμα ΤΠΔΥ και ΤΕΑΔΥ
Τι γινεται ομως με την κυρια ασφαλιση σου; για να αναγνωρισεις ως συνταξιμο το διαστημα που πηρες ανευ, θα πρεπει να καταβαλεις και το ποσο υπερ κυριας ασφαλισης. Ετσι δεν ειναι;
2. ο ΟΠΑΔ σου στελνει χαρτι; δεν γινεται να παρω εγω το χαρτι απο την υπηρεσια (αποφαση για ανευ) και να παω στον ΟΠΑΔ? (υποθετω πως ναι) για να τους πω οτι θελω να καταβαλω εισφορες υπερ υγειονομικης περιθαλψης

Αποσυνδεδεμένος ΘΕΟΠΟΥΛΑ

 • Newbie
 • *
  • ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων
  • Νοσοκομείο
Απ: ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
« Απάντηση #36 στις: 12/04/2012 »
τελικα τι γινετε με την αδεια ανευ αποδοχων ανατροφης τεκνου εαν πληρωσεις τις εισφορες αναγνωριζεται σαν πραγματικος χρονος υπηρεσιας.εγω ειμαι δοκιμη νοσηλευτρια.το τηλ.μου ειναι 6948894466 αν γνωριζει καποιος ας μου στειλει μυνημα και θα επικοινωνησω εγω μαζι του ειναι επειγον

Αποσυνδεδεμένος ΘΕΟΠΟΥΛΑ

 • Newbie
 • *
  • ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων
  • Νοσοκομείο
Απ: ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
« Απάντηση #37 στις: 20/04/2012 »
δεστε λιγο το νομο 4075/2012 φεκ Α 89 11/4/2012 εχει να κανει με την αναγνωριση της ανευ αποδοχων σαν πραγματικη υπηρεσια.εχω προβλημα με τον υπολογιστη και δε μπορω να το ανοιξω διαβαστε και πειτε μου

Αποσυνδεδεμένος verylife78

 • Newbie
 • *
  • ΤΕ Πληροφορικής
  • Υπουργείο
Απ: ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
« Απάντηση #38 στις: 27/04/2012 »
να ρωτησω... μπορειτε να μου πειτε τι λογους εχετε επικαλεστει για να ζητησετε αδεια ανευ αποδοχων; Εφοσον μπορειτε γιατι ειναι και λιγο προσωπικο το θεμα.
Εγω πχ περνω πολυ λιγα λεφτα, ενω η γυναικα μου διατηρει καταστημα με υπαλληλο και σκεφτομαστε να φυγει η κοπελα, αφου δεν μπορει να δουλευει αλλο, οπως μας δηλωσε, και να πηγαινω εγω για 2-3 χρονια μεχρι να στρωσει η κατασταση, ελπιζω.

Αποσυνδεδεμένος turms

 • Jr. Member
 • **
  • ΠΕ Διοικητικού / Οικονομικού
  • Υπουργείο
Απ: ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
« Απάντηση #39 στις: 27/04/2012 »
κοιτα...ολα εινια πολυ σχετικα.
αυτο θα το κρινεις απο την υπηρεσια σου
ξερω περιπτωση υπαλληλου που ηταν μοναδικος στο τμημα (πληροφορικη) αλλα πηρε 5 χρονια για να δουλεψει εξωτερικο
ξερω αλλη περιπτωση που ζητησανε για θεμα προσωπικο - υγειας (που δεν γινεται να παρεις αναρρωτικη), και με το ζορι τους δωσανε 1 χρονο.
αλλος που ζητησε 1 μηνα για καποιες δουλειες προσωπικες του ειπανε δεν υπαρχει προσωπικο και το απορριψανε.