*

Διαφήμιση

Αποστολέας Θέμα: Αδειες άνευ αποδοχών στο Δηµόσιο για απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα  (Αναγνώστηκε 8819 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ANHSYXOS

 • Hero Member
 • *****
  • ΠΕ Νοσηλευτικής
  • Δευτεροβ. Εκπαίδευση
Αδειες άνευ αποδοχών στους εργαζοµένους στο Δηµόσιο για να απασχολούνται στον ιδιωτικό τοµέα


13/04/2011 - 08:13


Δηµόσιοι... ιδιωτικοί υπάλληλοι
 Τη δυνατότητα να παίρνουν οι δηµόσιοι υπάλληλοι άδειες άνευ αποδοχών και παράλληλα να µπορούν να απασχολούνται στον ιδιωτικό τοµέα διερευνά η κυβέρνηση. Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές, µια τέτοια προοπτική εντάσσεται σε µία σειρά από σενάρια που εξετάζει το τελευταίο διάστηµα η κυβέρνηση για την περίπτωση που οι αποχωρήσεις από το Δηµόσιο δεν είναι οι επιθυµητές ως προς τον αριθµό. Ως γνωστόν, ο κυβερνητικός στόχος είναι 50.000 αποχωρήσεις κάθε χρονιά, ούτως ώστε εάν διατηρηθεί τελικώς η αναλογία του 1/5 το κράτος να έχει τη δυνατότητα να προσλαµβάνει κάθε χρόνο 10.000 νέους υπαλλήλους.

Σύµφωνα µε τα σενάρια που µελετά το κυβερνητικό επιτελείο, εάν ο αριθµός των υπαλλήλων που βγαίνουν ετησίως στη σύνταξη δεν είναι αντίστοιχος µε τον στόχο, τότε θα µπορούσαν να δοθούν κίνητρα στους δηµοσίους υπαλλήλους να αποχωρήσουν προσωρινά από τη θέση τους διασφαλίζοντας όµως τη δυνατότητα επιστροφής τους.

Οπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» κυβερνητική πηγή, θα µπορούσε κάποιος δηµόσιος υπάλληλος να πάρει άδεια άνευ αποδοχών, να εργαστεί για πέντε χρόνια στον ιδιωτικό τοµέα και αµέσως µετά να επιστρέψει στη θέση του έχοντας µάλιστα αποκτήσει και την εµπειρία της εργασίας από την ελεύθερη αγορά. Αντιστοίχως, η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόµενο να επιτραπεί η δυνατότητα part time (µερικής απασχόλησης) στο Δηµόσιο. Αυτό στην πράξη σηµαίνει, σύµφωνα µε κυβερνητικά στελέχη, ότι µία µητέρα ανήλικων παιδιών για παράδειγµα θα µπορούσε να εργάζεται µόνο τρεις ηµέρες την εβδοµάδα, κάτι που σηµαίνει ότι και η µισθοδοσία της θα τύχαινε της ανάλογης προσαρµογής.

Τα σενάρια γύρω από τη δυνατότητα να δοθεί ευελιξία στους δηµοσίους υπαλλήλους να µπορούν να µεταπηδήσουν στον ιδιωτικό τοµέα µε δυνατότητα επιστροφής ή να ανοίξουν µία επιχείρηση δεν είναι άσχετα µε τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την αναλογία που τελικώς θα ισχύσει στον αριθµό αποχωρήσεων και προσλήψεων.

Ο υπουργός Οικονοµικών επιθυµεί η αναλογία του 1/5 να µετατραπεί σε 1/7, ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε και χθες στον ΚΤΕ της αρµοδιότητας του στη Βουλή ότι η διαφορά του 1/5 µε το 1/7 θα είναι µόνο 6.000 δηµόσιοι υπάλληλοι. «Με το 1/5 πάµε σε µείωση 200 χιλιάδων δηµοσίων υπαλλήλων, µε το 1/7 σε µείωση 206.000», είπε ο κ. Ραγκούσης. Αυτές οι 6.000 όµως µπορεί να είναι κρίσιµη µάζα, όπως γιατροί του ΕΣΥ, εργαζόµενοι στα ΚΕΠ, ή αστυνοµικοί, ανέφερε ο ίδιος επιµένοντας ότι το βάρος της κυβέρνησης πρέπει να στραφεί στον αριθµό των αποχωρούντων υπαλλήλων ετησίως και όχι στην αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών συζήτησε το ζήτηµα και µε τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έδειξε να κατανοεί τη διάσταση του θέµατος. Στον ΚΤΕ Εσωτερικών, ο κ. Ραγκούσης αναφερόµενος στο ενιαίο µισθολόγιο επεσήµανε πως ο στόχος είναι να υπάρξει εξισορρόπηση ανάµεσα σε εκείνους που πληρώνονται αδρά και εκείνους που αµείβονται λιγότερο.

Αργότερα, εξέφρασε την απόλυτη διαφωνία του για το ενδεχόµενο πρόωρων εκλογών σε συνοµιλία που είχε µε δηµοσιογράφους. Παρέπεµψε µάλιστα στην «ανανέωση» της λαϊκής εντολής που πήρε η κυβέρνηση µε τις δηµοτικές και περιφερειακές εκλογές.


Η κυβέρνηση εξετάζει σενάρια σε περίπτωση που οι αποχωρήσεις δεν είναι αρκετές
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ, Τετάρτη 13 Απριλίου 2011
« Τελευταία τροποποίηση: 13/04/2011 by root »


Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΠΡΙ

 • Newbie
 • *
  • ΔΕ Βοηθ. Φαρμακείου
  • Νοσοκομείο
ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ
                                                                ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
                                                                ΛΑΜΠΡΙΝΗ

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΠΡΙ

 • Newbie
 • *
  • ΔΕ Βοηθ. Φαρμακείου
  • Νοσοκομείο

Αποσυνδεδεμένος Kanela

 • Newbie
 • *
  • ΠΕ Κοινωνιολόγων
  • Ν.Π.Δ.Δ.
Παιδιά, μήπως ξέρετε:
 
-Πότε πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση η σχετική διάταξη?
-Ποιος θα είναι ο ρόλος των υπηρεσιακών συμβουλίων?
-Θα χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του προϊστάμενου της υπηρεσίας?
-Τι σημαίνει ότι θα δοθούν κίνητρα στους υπαλλήλους για να κάνουν χρήση της άδειας?

Σας ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος sakis073

 • Newbie
 • *
  • Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) σε Α.Ε.Ι.
  • Δημόσιο Πανεπιστήμιο
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΙΔΑΧ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ή ΑΝ ΟΧΙ, ΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΩ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!Αποσυνδεδεμένος sakis073

 • Newbie
 • *
  • Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) σε Α.Ε.Ι.
  • Δημόσιο Πανεπιστήμιο
ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΠΑΡΩ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ 2 ΕΤΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ? ΣΤΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛ. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΔΕΙΑ... ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΦΛΟΥ...
ΒΑΣΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΗΚΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΠΕΝΤΑΕΤΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΛΕΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??????????????ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αποσυνδεδεμένος ANHSYXOS

 • Hero Member
 • *****
  • ΠΕ Νοσηλευτικής
  • Δευτεροβ. Εκπαίδευση
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΚΗ !
 Η 5ΕΤΗΣ ΑΔΕΙΑ  ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΝ ΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ..
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΕΣΔΑ:
6. Όταν ο ένας γονέας λάβει την άδεια άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου, ο άλλος δεν έχει δικαίωμα να κάνει χρήση της διευκόλυνσης του μειωμένου ωραρίου ή της εννιάμηνης άδειας ανατροφής για το ίδιο χρονικό διάστημα
ΑΡΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΤΗ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΟΝΕΑ..

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣΔΑΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ                                                                                      
Άρθρο 51 Ν.3528/Άδειες χωρίς αποδοχές

1. Επιτρέπεται η χορήγηση στον υπάλληλο, μετά από αίτηση του, άδειας χωρίς αποδοχές, εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν. Η άδεια αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τον ένα (1) μήνα εντός του ίδιου ημερολο­γιακού έτους.

2. ::) Στους υπαλλήλους επιτρέπεται η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές συνολικής διάρκειας έως δύο (2) ετών, ύστερα από αίτηση τους και γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους.

3. ::) ::) Υπάλληλος, του οποίου σύζυγος υπηρετεί στο εξω­τερικό σε ελληνική υπηρεσία του Δημοσίου, νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή άλλου φορέα του δη­μόσιου τομέα ή σε υπηρεσία ή φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε διεθνή οργανισμό, στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα, δικαιούται να πάρει άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι έξι (6) έτη συνεχώς ή και τμηματικά, εφόσον έχει συμπληρώσει διετή πραγματική υπηρεσία.

4.  ::)Στον υπάλληλο που αποδέχεται θέση στην Ευρωπαϊ­κή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό, στον οποίο μετέχει η Ελλάδα, χορηγείται μετά από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι πέντε (5) έτη, η οποία μπορεί να παραταθεί με την ίδια διαδικασία για μία ακόμα πενταετία. Αν ο υπάλληλος δεν εμφανιστεί να αναλάβει καθήκοντα μέσα σε δύο (2) μήνες από τη λήξη της άδειας, θεωρείται ότι παραιτήθηκε αυτοδικαί­ως από την υπηρεσία.

5. Ο χρόνος της άδειας χωρίς αποδοχές αποτελεί χρόνο πραγματικής υπηρεσίας μόνο στις περιπτώσεις των παραγράφων 1 και 4 του παρόντος άρθρου.

6. Κατά τη διάρκεια της άδειας της παρ. 4 του άρθρου αυτού ο υπάλληλος υποχρεούται να καταβάλλει τις νόμιμες κρατήσεις για κύρια και επικουρική ασφάλιση και στα ταμεία πρόνοιας, οι οποίες αντιστοιχούν στο βαθμό ή το μισθό της υπηρεσίας στην οποία ανήκει οργανικά.

Άρθρο 53
Διευκολύνσεις υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις

1. Η προβλεπόμενη από την παρ. 2 του άρθρου 51 του παρόντος άδεια χορηγείται υποχρεωτικά, χωρίς γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου, όταν πρόκειται για ανατροφή παιδιού ηλικίας έως και έξι (6) ετών.
Διάστημα τριών (3) μηνών της άδειας αυτής χορη­γείται με πλήρεις α
ποδοχές στην περίπτωση γέννησης τρίτου (3ου) παιδιού και άνω.


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΕΣΔΑ:


VIII. ΑΔΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΙΔΑΧ)

Οι διατάξεις των άρθρων  ::) ::)48 έως 53 για τις κανονικές και λοιπές άδειες, καθώς και των άρθρων 54 έως 56 για τη διάρκεια των αναρρωτικών αδειών του Υπαλληλικού Κώδικα εφαρμόζονται  ::) ::)και στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. α΄ και β' βαθμού, βάσει των προβλέψεων του ν. 2839/2000 (άρθρο 4 παρ. 5) και του ν. 3230/2004 (άρθρο 12 παρ. 6 και 7), με τις οποίες επεκτάθηκε η ισχύς των ανωτέρω άρθρων και στο προσωπικό αυτό

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
« Τελευταία τροποποίηση: 30/07/2011 by ANHSYXOS »

Αποσυνδεδεμένος sakis073

 • Newbie
 • *
  • Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) σε Α.Ε.Ι.
  • Δημόσιο Πανεπιστήμιο
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!! ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ... 13000 ΦΡΑΓΚΑ ΕΓΩ ΚΑΙ 8000 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ... ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΑ... Η ΟΧΙ...
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!

Αποσυνδεδεμένος ANHSYXOS

 • Hero Member
 • *****
  • ΠΕ Νοσηλευτικής
  • Δευτεροβ. Εκπαίδευση
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΚΗ.. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!

Αποσυνδεδεμένος athina2011

 • Newbie
 • *
  • ΠΕ Χημικών/Φυσικών/Βιολόγων
  • Ν.Π.Δ.Δ.
Το προβλέπει το μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε τον Ιούνιο....http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/snmeso.pdf  (Κεφάλαιο Β΄, Ι. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, 1.4) άρα λογικά πρέπει να εφαρμοσθεί σύντομα έτσι δεν είναι;